Добра новина е, че държавата полага усилия да осигури средства,

...
Добра новина е, че държавата полага усилия да осигури средства,
Коментари Харесай

Станислав Младенов: Добра новина е, че държавата полага усилия да осигури още средства за технологична модернизация

Добра вест е, че страната поставя старания да обезпечи средства, с които да има наддоговаряне на процедурата за софтуерна рационализация на дребни и междинни предприятия.

Това разяснява членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия – София и стопански специалист Станислав Младенов. Той участва на среща сред представители на бизнеса и на ръководещите на тематика „ Парите по Плана за възобновяване и европейските структурни фондове “.

„ Този факт демонстрира, че министрите в действителност мислят по какъв начин да поддържат българския бизнес, разяснява той. – На срещата стана ясно, че средствата за наддоговаряне на процедурата за софтуерна рационализация ще бъдат в размер на към 40 млн. лева Парите не са задоволителни, само че въпреки всичко ще подкрепят сред 60 и 150 компании според от това по какъв начин ще бъдат разпределени по браншове “.

Станислав Младенов добави, че Българска социалистическа партия изрично стои на страната на дребния и междинен бизнес и продължава да поддържа новаторския развой в страната. „ Абсолютно сме безапелационни, че единствено безвъзмездната финансова помощ може да бъде главен тласък за поощряване на новаторската стъпка и научно изследователската и развойна активност в страната, сподели той. – На мой въпрос по тематиката, за жалост, министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев беше безапелационен, че наклонността е към понижаване на грантовете, които последователно ще стигнат до 50%. А това не е в интерес на българския бизнес “.

Според Станислав Младенов, извънредно сполучливата оптимизация на работния развой, направена от страна на Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ заслужава възторженостти. „ Експертите там работят бързо при оценката на подадените планови оферти, а в това време извънредно доста почистиха и изсветлиха разпоредбите “, разяснява той.

Членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия – София добави, че по време на срещата са станали известни и два крайни периода, които компаниите са очаквали да схванат. „ Първите контракти по процедурата за софтуерна рационализация ще дойдат в края на януари, сподели Младенов. – А описът с утвърдените претенденти по процедурата за цифровизация в дребни и междинни предприятия ще бъде оповестен до края на февруари “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР