„Добра идея е БСП да подкрепи правителство, макар че сме

...
„Добра идея е БСП да подкрепи правителство, макар че сме
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Започваме подписка за конгрес през септември

„ Добра концепция е Българска социалистическа партия да поддържа държавно управление, въпреки че сме в меко казано деликатна обстановка “. Това съобщи Кирил Добрев, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, в предаването „ Лице в Лице “ по БТВ.

По думите му левицата е финиширала зле на последните два избора. „ От една страна е страхът да не се „ пакетираме “ с ГЕРБ като съпротива, а от друга - да подкрепим държавно управление с доста незнайни и опасности “, изясни Добрев. Относно третата опция – предварителни избори, той бе безапелационен, че трети избори с Нинова ще са гибел за партията. По думите му вътрешнопартийният разговор последните години е спрял и единствената останала опция е бил митингът пред " Позитано " 20.

„ От близо година Нинова е едноличен притежател на Българска социалистическа партия и дружно с Изпълнителното си бюро назначаваха водачи, определяха политиките, докара до кавги в съвсем всички области. Поуките от резултатите ни на 4 април не бяха взети – същите водачи останаха и резултатите не закъсняха. Дадохме 2 седмици да дадат свястно пояснение какво се случва и излизат някакви треторазрядни младежи, които изясняват, че те държа ключа за палатката, а те нищо не държат “, сподели още Добрев.

В тази връзка той цитира „ Приключенията на положителния боец Швейк “, където госпожа Мюлерова имаше три ключа за тоалетната, само че това не й попречи един ден да се изпусне в коридора.

„ От политическа мощ, която определяше посоката на развиване на страната, тъй като сме били част от приемането ни в НАТО и Европейски Съюз, ставаме треторазрядна партия, която би трябвало да крепи някой против постове “, съобщи Добрев. Той изрично се разграничи от тезата, че виновност имат структурите на партията, като изясни, че това са структурите, които са спечелили президентските избори, изкарали са близо милион гласове на изборите през 2017 година и не на последно място, които са подкрепили Нинова за ръководител. Той добави, че Българска социалистическа партия е желана от възрастното потомство над 70-годишни, които са били същият брой и на изборите през април, и на изборите през юли. В същото време обаче той акцентира, че при таргета от 18 до 30-годишни Българска социалистическа партия се подрежда като желан избор чак на шесто място.

„ Изходът от всичко това е провеждането на конгрес за единение. Това желаеха и протестиращите пред централата. Между другото Нинова назова никой протестиращите, тъй като не ги познава. Там имаше хора, които са кметове от Българска социалистическа партия от времето, в което тя още е била в Техноимпекс, подчинена на Иван Костов; имаше кметове и общински ръководители, които непрекъснато печелят избори против ГЕРБ. Започваме подписка измежду всички членове за конгрес пред септември, който да даде посока и единство в партията “, разгласи Добрев.

По думите му форумът би трябвало да се произнесе и за ролята на Българска социалистическа партия в президентските избори. Според него ръководителят на партията желае конгрес след президентските избори, с цел да си закачи значка с успеха на Румен Радев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР