Добивът на въглища в Китай се увеличава с 15% на

...
Добивът на въглища в Китай се увеличава с 15% на
Коментари Харесай

Китай добива с 15% повече въглища през март

Добивът на въглища в Китай се усилва с 15% на годишна база през март, като среднодневният рандеман е рекорден, показва Ройтерс. Агенцията отбелязва, че държавното управление в страната подреди на мините да усилят работата си, с цел да бъдат обезпечени доставките.

През предишния месец в страната са добити 395,8 млн. тона въглища, или 12,77 млн. тона дневно, сочат данните на националната статистика. За съпоставяне през март 2021 година китайските мини доставяха по 10,99 млн. тона въглища дневно, а в първите два месеца добивът беше в размер на към 11,64 млн. тона дневно.

Пекин подреди през тази година дневният рандеман да не пада под 12,6 млн. тона дневно, с цел да бъде обезпечена енергийната сигурност на страната, изключително след началото на войната в Украйна. Така добивът на въглища през първото тримесечие на годината се покачва с към 10 на 100.

Според промишлеността обаче рекордният рандеман не може да бъде арестуван през цялата година, тъй като активността на доста от мините не е устойчива.

В същото време потреблението на въглища понижава с 12% по отношение на март 2021 година. Донякъде това е в следствие от завръщането на ковид в страната и политиката за " нула Covid ", поради която под цялостна обсада за две седмици беше Шанхай. Това сви активността на доста компании, а надлежно и търсенето на въглища.

Заради ограниченията на държавното управление бяха лимитирани и доставките от някои от мините в Китай, в това число и от Шанси, който е най-големият минен район в страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР