Добивът на пшеница може да се понижи със 7 на

...
Добивът на пшеница може да се понижи със 7 на
Коментари Харесай

Климатичните промени могат да намалят добива на пшеница

Добивът на пшеница може да се намали със 7 на 100 при всеки градус повече по Целзий, предизвестиха специалисти в изследване, оповестено в Берлин и представено от ДПА.

Все по-видимите промени на климата слагат на тестване производството на пшеница, което може да спадне фрапантно. Това се показва в стратегически документ на " Инициатива за пшеницата ", група от държавни и частни структури, занимаващи се с изследването на тази съществена земеделска просвета.

По-малката наличност на вода към този момент оказва доста въздействие в напояваните райони и се чака казусът да се задълбочи предвид на по-ниските нива на подпочвени води и все по-малкото превалявания, означават създателите на отчета.

Най-вероятно ще се ускори и натискът за понижаване на използването на торове и пестициди като защитна мярка против замърсяването на околната среда.

Сред целите на изследването са все по-голямото генетично многообразие, проучване на структурата на корените и почвената биология, съгласно документа.

Докладът е направен със взаимните старания на откривателите на пшеницата, държавни представители и компании за развъждане на растения.

" Инициатива за пшеницата " е основана през 2011 година и свързва посред им откривателите на пшеницата по целия свят, като задачата е да се разпространява хранителната сигурност.

През 2020 година е имало към 770 плана, свързани с пшеницата в Австралия, Канада, Китай, Испания и Съединени американски щати, съгласно отчета.

Почти половината от пшеницата, която се създава в света, се търгува на интернационално ниво за разлика да вземем за пример от ориза, който се употребява най-вече от самите производители.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР