Добивът на природен газ от „Газпром“ през месец май 2019

...
Добивът на природен газ от „Газпром“ през месец май 2019
Коментари Харесай

„Газпром“ е увеличил добива на газ с 4,5 % през месец май


Добивът на природен газ от „ Газпром “ през месец май 2019 година се е нараснал с 4,5 % спрямо аналогичния интервал на 2018 година - до 41,8 милиарда куб м, сочат изчисленията на „ Интерфакс “, основани на оперативните данни на централното диспечерско ръководство на страната.

„ За петте месеца на 2019 година „ Газпром “ по предварителни данни е осъществил рандеман на 222,7 милиарда куб м газ. Това е най-високото равнище на рандеман за януари-май за последните 8 години и с 2,5 % (с 5,5 милиарда куб м) повече от аналогичния интервал на 2018 година В това число през месец май 2019 година, „ Газпром “ е осъществил рандеман от 41,8 милиарда куб м газ, което е с 4,5 % повече от месец май предходната година “, оповестява ръководството за информация на „ Газпром “.

Този индикатор на рандеман е най-високият за майската статистика на корпорацията за последните 8 години. По-голям рандеман е бил сбъднат през месец май 2011 година - 44,89 милиарда куб м.

Добивът на газ от „ Газпром “ пораства за седми следващ месец – от ноември предходната година.
През тази година, за петте месеца добивът на природен газ към този момент е надхвърлил графика от предходната година с 5,52 милиарда куб м.
Официалният проект за рандеман през 2019 година е 495 милиарда куб м. Още в този момент обаче равнището на рандеман за последните 12 месеца е съвсем 504 милиарда куб м газ.

Динамиката на рандеман през летните месеци обаче може и да спадне, защото през предходната година тегленето на газ от газохранилищата в Европа и Русия е било много по-ниско, а това значи, че и през лятото равнището на газа за възобновяване на запасите ще е много по-малко като количество.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР