Добивът на петрол в Русия вече е спаднал с милион

...
Добивът на петрол в Русия вече е спаднал с милион
Коментари Харесай

Във Великобритания се оценява спадът в производството на петрол в Русия

Добивът на нефт в Русия към този момент е понижен с милион барела дневно от експлоадирането на военните дейности в Украйна, а след влизането в действие на глобите намаляването може да се удвои. Това стана известно по време на телеконференция с анализатори, сподели ръководителят на английската петролна и газова компания BP Бърнард Луни, представен от РИА Новости.

Според него през май съветските петролни компании също няма да могат да запазят априлското равнище на произвеждане. Невъзможно е да се опровергаят или потвърдят думите му благодарение на формалната статистика, написа Лента.ру. Още през март Министерството на енергетиката спря да разгласява данни за производството и рафинирането на нефт, припомня изданието. В същото време „ Комерсант “, базирайки се на източници, осведомени с оперативната индустриална статистика, твърди, че през април Русия е понижила междинния дневен рандеман на нефт с 8,7 % спрямо март, което е сравнимо с цифрите, представени от Looney.

Експертите означават, че спадът се дължи на отхвърли на европейските консуматори от съветски нефт. Пренасочването на първични материали към други пазари лишава време, както и преференциални предложения за нови клиенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР