Добивът и износът на петрол в Саудитска Арабия са нарушени

...
Добивът и износът на петрол в Саудитска Арабия са нарушени
Коментари Харесай

Нарушен е добивът на петрол в Саудитска Арабия след въздушната атака с дронове

Добивът и износът на нефт в Саудитска Арабия са нарушени след вчерашната въздушна офанзива против най-голямата рафинерия в страната, потвърдиха саудитските управляващи. Съединени американски щати показаха подготвеност да деблокират част от своя петролен запас, с цел да няма разстройства на международните пазари.

Временно е спряно производството в двата обекта на петролния колос " Арамко ", които постарадаха при офанзива с дронове. Нарушено е половината от произвеждане на националната компания, показва в публично известие саудитското министерство на енергетиката.

Това значи, че са наранени индустриални мощности за 5 милиона барела на ден или към 5% от международните доставки.

Саудитската петролна компания " Арамко " има най-големия в света нефтопреработвателен комплекс, намиращ се в източната част на Саудитска Арабия.

След нападението с безпилотни машини, там избухнаха пожари. Отговорност за офанзивата пое групировката на хусите в Йемен, които от четири години се борят със Саудитска Арабия.

Водената от кралството военна коалиция съобщи, че ще се опълчи на терористичните закани против световната енергийна сигурност. Съединени американски щати осъдиха нападението, само че упрекнаха Иран за него.
 Два петролни обекта в Саудитска Арабия бяха атакувани с дронове Два петролни обекта в Саудитска Арабия бяха атакувани с дронове
Нападения с дронове против два петролни обекта в Саудитска Арабия. Последва пожар, който към този момент е овладян, само че икономическите последствия занапред ще се изяс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР