Добавянето на по-дълго допълнително време след редовните 90 минути на

...
Добавянето на по-дълго допълнително време след редовните 90 минути на
Коментари Харесай

Каква е причината за дългото добавено време на Световното

Добавянето на по-дълго в допълнение време след постоянните 90 минути на мачовете от Световното е с цел да се компенсират спиранията на играта. Така междинното интензивно игрово време се е повишило до 59 минути, разгласи шефът ФИФА Пиерлуиджи Колина.

Увеличаването на игровото време от време на време с 9 и повече минути много се разяснява по целия свят. Не малко ентусиасти показват противоречие в обществените мрежи. Свикнали сме да се играе приблизително с към 3 минути повече. 

Въпреки това Колина, някогашен първокласен рефер, съобщи, че във ФИФА са „ много щастливи от резултата “. Активните игрови дейности доближават от 55 до 67 минути, твърди италианският експерт, представен от АП.

Реалното игровото време бе единствено 52 минути на някои мачове от Световното през 2018 година, когато за първи път бе въведена системата за видеоарбитраж и някои преразглеждания отнемаха повече от две минути.

„ Хората са тук, с цел да гледат мачове и да бъдат забавлявани, сподели Пиерлиуджи Колина в изявление, снимано и публикувано от ФИФА. - Това е като да присъстваш на концерт, благополучен си и викаш артиста на бис. “

Бе ясно, че новата процедура е спусната от ФИФА на реферите.

„ Празнуването на гол лишава много дълго време, а това значи по-малко благоприятни условия за игра за противника “, съобщи още 62-годишният някогашен италиански арбитър, който надуваше свирката на Световните състезание през 1998 и 2002 година, когато реферите обичайно добавяха към 4 спомагателни минути.

ФИФА също по този начин желае съдиите да прибавят най-малко една минута за забавянето на играта при травми и 30 секунди за всяка пауза при осъществяването на промяна по време на мачовете.

На дуела сред Англия и Иран (6:2) бяха добавени общо повече от 27 минути поради травми, в това число при разтърсването на иранския вратар, за преразглеждане с ВАР на цели 8 гола...

През 2018 г. в Русия междинното добавено време бе 6 минути, само че съгласно Колина, то би било повече, в случай че бяха позволени пет смени, както е сега. Последното също е фактор за противоречивото решение на ФИФА.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР