Добавянето на по-дълго допълнително време след редовните 90 минути на

...
Добавянето на по-дълго допълнително време след редовните 90 минути на
Коментари Харесай

Колина с разяснения за по-дългото добавено време на мачовете в Катар

Добавянето на по-дълго в допълнение време след постоянните 90 минути на мачовете от Световното състезание по футбол в Катар, с цел да се компенсират спиранията на играта, е повишило междинното интензивно игрово време до 59 минути, разгласи ръководителят на Съдийската комисия на Международната футболна федерация (ФИФА) Пиерлуиджи Колина.

Той съобщи, че във ФИФА са „ много щастливи от резултата “ от това, че мачовете от 90 минути в постоянното време до повече от 100 минути общо. Така дейните игрови дейности доближават от 55 до 67 минути, твърди италианският експерт, представен от организация АП.

Реалното игровото време бе единствено 52 минути за някои мачове от Световното състезание през 2018 година, когато за първи път бе въведена системата за видеоарбитраж и някои преразглеждания отнемаха повече от две минути.

„ Хората са тук, с цел да гледат мачове и да бъдат забавлявани “, сподели Пиерлиуджи Колина в изявление, снимано и публикувано от ФИФА. „ Това е като да присъстваш на концерт, благополучен си и викаш артиста на бис “, продължи Колина.

Директивата на ФИФА към съдиите за присъждане на по-дълго добавеното време на мачовете бе изненада при започване на шампионата в Катар. „ Празнуването на гол лишава много дълго време, а това значи по-малко благоприятни условия за игра за противника “, съобщи още 62-годишният някогашен италиански арбитър, който работи на Световните състезание през 1998 и 2002 година, когато реферите обичайно добавяха към 4 спомагателни минути.

ФИФА също по този начин желае съдиите да прибавят най-малко една минута за забавянето на играта при травми и 30 секунди за всяка пауза при осъществяването на промяна по време на мачовете.

На дуела сред Англия и Иран, приключил с победа 6:2 за англичаните, бяха добавени общо повече от 27 минути поради травми, в това число разтърсване на иранския вратар, преразглеждане със системата за видеоарбитраж при обстановка за дузпа и осем маркирани попадения.

През 2018 година в Русия междинното добавено време бе 6 минути, само че съгласно Колина, то би било повече, в случай че бяха позволени пет смени, както сега.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР