Добавянето на оцет или лимонов сок към кафето засилва ефекта

...
Добавянето на оцет или лимонов сок към кафето засилва ефекта
Коментари Харесай

Оцет или лимонов сок в кафето спасяват от високо кръвно

Добавянето на оцет или лимонен сок към кафето ускорява резултата на хлорогенната киселина, която оказва помощ за намаление на кръвното налягане. Това разкрива доктор Хирошиге Итакура, сертифициран експерт по клинично хранене, в публикация за Yahoo News Japan.

Според лекаря киселината е тип полифенол, който освен придава цвета и горчивината на кафето, само че има и антибактериални свойства и предотвратява нарушаването на чернодробната функционалност, късогледството и далекогледството.

Освен това хлорогенната киселина спомага за изгарянето на мазнините, понижава възпаленията в организма, понижава броя на плаките по стените на кръвоносните съдове и пази ендотелните кафези, като ги поддържа еластични.

Лекарят предлага към кафето да се добави една чаена лъжичка оцетна киселина, която оказва помощ за намаление на кръвното налягане, като подтиква хормоналното му контролиране в организма.

Като опция Итакура предлага в напитката да се постави ситно нарязан лимон, защото той е богат на ериоцитрин, който предотвратява затлъстяването, както и на нарирутин, който оказва помощ за попречване на хрема и кихане, заключава специалистът.
Свързани вести Столетницата Несибе пие по 10 кафета и има кръвно на космонавт
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР