Добавянето на люти подправки към храната не допринася за намаляване

...
Добавянето на люти подправки към храната не допринася за намаляване
Коментари Харесай

Пикантните храни не ускоряват отслабването

Добавянето на люти подправки към храната не способства за понижаване на тежестта, съобщи Антонина Стародубова, основен диетолог на Департамента по опазване на здравето в Москва.

" За страдание, необятно публикувано е неправилното разбиране, че в случай че се прибавят повече люти подправки към храната, това може да подкрепи отслабването. Всъщност може би става въпрос единствено за поддържане на обикновено телесно тегло и метаболизъм. От здравна позиция не трябва да забравяте, че потреблението на пикантни храни може да утежни хронични болести или да докара до остри болести на стомашно-чревния тракт и други органи ", сподели Стародубова.

Диетологът съобщи, че с цел да се поддържа обикновено телесно тегло, с изключение на спазването на правилата на здравословното хранене и ежедневните физически извършения, е доста потребно да включите в диетата си разнородни пикантни зеленчуци, билки и подправки.

" Те обогатяват храната с нови усети и аромати и, което е доста значимо, спомагат за понижаване на използването на сол при готвене и в последна сметка за понижаване на потреблението на сол. Според рекомендации на интернационалните диетолози количеството на употребяваната сол не би трябвало да надвишава 5 грама на ден, като се има поради и потреблението на готвени или подготвени храни ", добави Стародубова.

Диетологът изясни, че аленият пикантен червен пипер, да вземем за пример, съдържащ естествения алкалоид капсаицин, има подтикващ резултат върху органите на стомашно-чревния тракт, спомага за нормализиране на липидния метаболизъм и има позитивен резултат върху обмяната на веществата.

" Въпреки това даже възрастен здрав човек не би трябвало да употребява повече от 10-15 грама свеж пипер и 0,2-0,5 грама изсъхнал пикантен пипер дневно ", съобщи диетологът./БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР