Добавя се, че по-рано днес служебният премиер Димитър Главчев разпореди

...
Добавя се, че по-рано днес служебният премиер Димитър Главчев разпореди
Коментари Харесай

Създаването на болница Мама и аз вече е официално отменено

Добавя се, че по-рано през днешния ден служебният министър председател Димитър Главчев разпореди незабавната анулация на държавното решение и съобщи желание да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане. Служебният министър-председател ще изиска също писмени пояснения от министъра на опазването на здравето за обстоятелствата и събитията по случая, сочи известието.

След поредност от реакции на институции, политически партии и неправителствени организации служебният министър председател разпореди да бъде анулирано решението за градеж на частна многопрофилна болница " Мама и аз ". В известие, публикувано по-рано денем, от държавната пресслужба показаха, че в случай че отчетът за анулация на решението не бъде подаден през днешния ден от служебния министър на опазването на здравето, Главчев ще предложи на президента Румен Радев служебният министър на опазването на здравето Галя Кондева да бъде освободена от поста.

Решението на служебното държавно управление за одобрение на план за градеж на болница " Мама и аз ", взето на 30 април, провокира редица реакции на институции, политически партии и неправителствени организации. Президентът Румен Радев прикани държавното управление да премисли взетото решение за основаването на частна детска болница, а народните представители да упражнят контрола върху дейностите на изпълнителната власт, за който поеха отговорност.

По-късно в позиция по случая от главния вложител в плана " Търговска лига " бе посочено, че компанията се отхвърля от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР