добави осем ирански служители към санкционирания си списък, включително главнокомандващия

...
добави осем ирански служители към санкционирания си списък, включително главнокомандващия
Коментари Харесай

Брюксел разширява списъка със санкционирани ирански служители

добави осем ирански чиновници към глобения си лист, в това число главнокомандващия иранската Революционна армия Хосейн Салами за присъединяване в репресиите против митингите през 2019 година, оповестява ТАСС.
" Като член на Съвета за национална сигурност Салами взе участие в сесиите, които довеждат до заповедите да се употребява смъртоносна мощ за потушаване на митингите от ноември 2019 година “, се споделя в публична нота на Европейски Съюз. " Следователно той е виновен за съществени нарушавания на правата на индивида в Иран ", добавя изказването, представено от БГНЕС.
 Иран: Резултатът от нуклеарните договаряния зависи от европейските страни Иран: Резултатът от нуклеарните договаряния зависи от европейските страни
Иран съобщи в понеделник, че резултатът от договарянията във Виена, ориентирани към избавяне на нуклеарното съглашение, ще зависят от европей...
Други глобени са Голамреза Солеймани, водач на паравоенната организация Басидж, и Хасан Карами, пълководец на специфичните елементи на иранската полиция. С това описът към този момент обгръща 89 ирански жители и четири формирания. В същото време Европейски Съюз удължи до април 2022 година ограничаващите ограничения, признати от 2011 година заради нарушавания на правата на индивида. 
Поради тези наказания на засегнатите чиновници е неразрешено да влизат на територията на Европейски Съюз и всички активи, които имат в Европа, ще бъдат замразени. Европейски Съюз също по този начин блокира износа за Иран на всяко съоръжение, което би могло да се употребява за вътрешни репресии или за наблюдаване на връзките. Съобщението идва в сензитивен миг, когато Европейски Съюз избегна изостряне на връзките с Иран с вярата да отбрани нуклеарната договорка, която Техеран подписа с шест международни сили през 2015 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР