Добавените 150 млн. лв. към общите разходи на хората с

...
Добавените 150 млн. лв. към общите разходи на хората с
Коментари Харесай

Горанов: Излизането на Валери Симеонов от властта ще блокира коалицията

Добавените 150 млн. лева към общите разноски на хората с увреждания, ще дадат опция на лица над 18 години да получат един най-малък базов приход. Това сподели пред bTV министърът на финансите Владислав Горанов.

" 150 млн. са добавени към общите разноски, които са към 2 милиарда за хората с увреждания, като в тях са включени надбавки, пенсии ", уточни още той. Според него с тези 150 млн. се взема решение един проблем, с жители които нямат опцията сами да се оправят с ежедневните си потребности. " Тези 150 млн. ще дадат опция за хората, които са над 18-годишна възраст, само че са все толкоз мъчно обществено, да получат едни базов най-малък приход ", посочи финансовия министър.

По думите му по този метод се получава един приход, който не може изцяло да подсигури финансовата потребност на фамилията, само че е стъпка напред към по-доброто.

Владислав Горанов посочи, че настояването на оставката на Валери Симеонов не е отвън техния обхват и спор.

" Думите които той изрече, аз не мога да пазя сходна позиция, само че изказванието на Симеонов, че изреченото от него е отвън подтекста и неговото държание от самото начало, обвързвано с дебатите във връзка с Законите за хората с увреждания, не ни дава съображение да вземем толкоз последна позиция ", изясни Горанов.

" Със сигурност, в случай че Валери Симеонов излезе от изпълнителната власт, не е ясно по какъв метод ще действа оттова насетне дребната коалиция в огромната. Това основава избрани предпоставки за неустойчивост. На този стадий избираме да няма промени в обединението, по метода, по който тя е образувана ", изясни той.

Горанов счита, че отводът на Българска социалистическа партия да влиза в парламентарна зала до оставката на вицепремиера Валери Симеонов е двуличен. " Имаме задоволително болшинство в българския парламент, с цел да може да стартира той работа. Това е технология на парламентаризма, употребена в предишното от страна на ГЕРБ. Само, че ние тогава не се появявахме в Народното събрание и не участвахме в дебатите, в този момент те са избрали подобен метод ", уточни Горанов. Т
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР