Добър тон и воля за взаимно сътрудничество - такава е

...
Добър тон и воля за взаимно сътрудничество - такава е
Коментари Харесай

Евролидерите обявиха воля за взаимно сътрудничество по проблема с мигрантите

Добър звук и воля за взаимно съдействие - такава е общата оценка на водачите на 16-те страни от Европейски Съюз, които през вчерашния ден се събраха на неофициална Среща на върха, отдадена на миграцията.

 © Българска телеграфна агенция
Целта на немския канцлер Ангела Меркел, която беше и основател на срещата, беше да изиска засилени пълномощия за връщане на бежанци, които към този момент са регистрирани в друга европейска страна.

Италианският министър председател Джузепе Конта обаче беше срещу и настоя за промени в Дъблинския правилник. Френският президент Макрон съобщи, че въпреки и да няма реализирано съглашение, тонът на диалога сред страните-членки е верен и изрази вяра в скоро време да бъде реализирано общоевропейско решение на миграционната рецесия.

Премиерът Бойко Борисов изиска по-голяма сигурност по външните граници на Европейски Съюз и основаване на изнесени центрове, отвън рамките на Европейски Съюз, за мигранти, където те да бъдат разпределяни.
 Лидери от 16 европейски страни на изключителна среща за мигрантската рецесия Лидери от 16 европейски страни на изключителна среща за мигрантската рецесия
Дни преди срещата на върха на страните от Европейския съюз, държавни и държавни водачи на 16 страни, измежду които и България, се събират извънред...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР