Добър или лош, българският футбол привлича зрителски интерес. Новият сезон

...
Добър или лош, българският футбол привлича зрителски интерес. Новият сезон
Коментари Харесай

Познати играчи, нови условия: къде да гледате футбол през новия сезон

Добър или неприятен, българският футбол притегля зрителски интерес. Новият сезон стартира довечера с мач във Враца и с заричане за почтен футбол.

До преди дни имаше неспокойствие към това дали е допустима смяна в контракта за телевизионните права. То беше подбудено от недоволството на " ЦСКА-София ", който видя " четворен спор на ползи " при Кирил Домусчиев поради основната му роля в БФС, " Лудогорец ", " Нова броудкастинг груп ", която държи телевизионните права, и " Футбол про медиа ", която е медиатор в договорката за правата.

В последна сметка алените се причислиха към останалите 13 клуба от елита и подписаха. Така договорът с " Нова броудкастинг група " навлиза в четвъртата от общо петте си години.

Същият състезател с по-висока цена

Мачовете от българския клубен футбол – от шампионата и Купата на България, ще се излъчват в платения пакет " Диема екстра ". Отделни срещи ще се предават по " Нова спорт ".

От няколко години се утвърди моделът с платените канали. От този месец има нова смяна в цената на " Диема екстра " след нарастване с 1 лев.

Интересно е да се види дали и по какъв начин ще се промени качеството на отразяването и в частност на дуелите на ЦСКА. Острият спор сред притежателя на клуба Гриша Ганчев и Домусчиев, чието най-явно проявяване е във футбола, засегна директно отношението сред алените и " Нова броудкастинг груп ", чийто притежател е Домусчиев.

След срещата при министър-председателя Бойко Борисов трите огромни клуба си дадоха обещание почтена игра, а " ЦСКА-София " подписа контракта за телевизионните права. Въпреки това напрежението остава високо. В деня след успеха на ЦСКА против " Титоград ", излъчена в ефира на " Би Ти Ви екшън ", в централната емисия на " Нова телевизия " мачът на алените не беше отразен въобще. Служители на малкия екран обясниха пред " Дневник ", че не им е възложен достъп до " Българска войска ".

Интересно е по какъв начин ще се отрази мачът на ЦСКА с " Етър " довечера. Треньорите и играчи от тимовете обичайно дават изявленията пред малкия екран, излъчваща срещите, незабавно след края им. Според непотвърдена информация от ЦСКА възнамеряват да дават отговор сбито пред репортерите на " Диема спорт ".

Преди дни основният управител на алените Стойчо Стоилов сподели неодобрение от метода, по който малкия екран се е отнесла към мача за Суперкупата сред " Лудогорец " и " Локомотив " (Пловдив), в който гол на черно-белите не беше зачетен. Според него коментарът е бил привързан към първенците.

Покрай недоволството на " ЦСКА-София " за телевизионните права се появиха версии, че А1 може да се намеси посредством платения си пакет " Макс спорт ". От компанията обявиха за " Дневник ", че не са имали договаряния с клуба от Борисовата градина за евентуалнто лъчение на мачовете му.

На интернационалната сцена

По информация на " Дневник " " Диема спорт " ще излъчи реванша сред ЦСКА и " Титоград " от Черна гора. Това не се е харесало на управлението на българския клуб, което обаче няма въздействие над процеса.

От плейофа до финала правата за Лига Европа се държат споделено от Българска национална телевизия и " Би Ти Ви медиа груп ". За Шампионската лига е сходно – от плейофа натам правата са в " Би Ти Ви медиа груп " и " Макс спорт " (платеният пакет на А1, чиято цена също е увеличена с 1 лев).

 Познати играчи, нови условия: къде да гледате футбол през новия сезон
© Associated Press

" Нова броудкастинг груп " излъчи първите интернационалните срещи на " Лудогорец " и " Левски ".

При огромните европейски шампионати смяна няма – Висшата лига е в " Нова броудкастинг груп ", Примера дивисион и Серия А са в ефира на " Макс спорт ", а Бундеслигата се излъчва от " Евроспорт ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР