Добър ден!Периодично угнетявани и ощетявани от международното положение, най-бедни в

...
Добър ден!Периодично угнетявани и ощетявани от международното положение, най-бедни в
Коментари Харесай

100-те национални дефекта от Самуил Петканов: Защо и как станахме най-интелигентната нация в света

Добър ден!

Периодично угнетявани и ощетявани от интернационалното състояние, най-бедни в Европейския съюз и мощно озлобени и настроени един против различен, човек би се изненадал, че българите сме най-умната нация в света. Разбира се, в случай че този човек е чужденец, ще му извиним, тъй като явно не е представител на най-умната нация в света и несъмнено е възпрепятстван интелектуално по рождение.

Но няма същински земляк, който да се съмнява, че страната, която единствено допреди няколко десетилетия е била “5-а по обучение в света ”, каквото и да значи това, е изпълнена с народ, който знае 2 и 200 по всеки въпрос. Ние сме гърмени зайци и не ядем доматите с колците.

Плува ли корабче?

Критичното ни мислене е от най-висш порядък и може да открием истината, даже да е злонамерено скрита от доста пластове дезинформация, информативен звук, похищение на вниманието и дейни мероприятия.

Не може да ни метне човек и туйто. Знаем истината за всичко. Ето, сега настоящите работи:

— Знаем кой стои зад обстановката в Нигер;

— Знаем за какво се върна Божков тъкмо в този момент и по какъв начин ще бъде изпран;

— Знаем по кое време ще се разтури сглобката ей сега;

— Знаем, че до час-два САЩ/Русия ще банкрутира и ще се разпадне;

— Знаем какво готвят да вкарат в българските учебни заведения, в случай че не се възпротивим;

— Знаем кой подрежда на агитката на Левски;

— Знаем кой и за какво умъртви Алексей Петров;

— Знаем истината за Тръмп и истината за Пригожин;

— При всяка покруса, злополука, ликвидиране знаем тъкмо кой, какво, по какъв начин, къде и сме подготвени с присъда, декларация и ъгъл на пояснение, посредством който да разобличим идеологическия зложелател.

0.72 милисекунди приблизително лишава от публикуването на някаква вест в обществена мрежа до първия безапелационен коментар.

Ако същият чужденец, дето не знае, че сме най-умната нация, гледа каква интензивност демонстрираме в разнищването на ежедневните тематики и продължителните космополитен процеси, би си споделил, че сме към 2 милиарда души. А действително сме няколко милиона, някои даже са изтекли в чужбина, само че вземат участие интензивно, тъй като им е под равнището да дискутират локалните тематики в непознатите страни.

Ние имаме светкавични мозъци и единствено от първите три думи на едно новинарско заглавие може да напишем литературно-интерпретативен коментар във Фейсбук.

Каква е нашата загадка? Как така сме по-умни от всички други нации, живеещи в всеобща илюзия и мъкнещи тежкия ярем на незнанието? Има ли рационално пояснение, или би трябвало да търсим вълшебно допиране със свръхдоза ум от Създателя?

Обяснението е многопластово, само че ние не го крием и нямаме загадка:

— Да, допрени сме по специфичен метод и живеем в земния Рай;

— Имаме групов имунитет против обстоятелства, които не ни изнасят;

— Извънредно любознателни сме и подробно изследваме всички тематики, за които услужливи хора са качили клипчета в интернет и са им поставили надписи на български;

— Имаме достъп до информация, която не е за простосмъртни. Майката на еди-кой-си работи еди-къде-си и е чула еди-какво-си. Няма причина да ме лъже!

— Възпитанието. Може би най-важното нещо е, че ние сме извънредно дисциплинирани и вежливи хора. Тук е допустимо даже и някой българин да се усъмни под въздействие на пропагандата, която се пробва да ни втълпи, че сме овълчен народ. Но интелигентните хора имат положителни маниери. А при нас даже за най-долния палач, изрод и рецидивист съседите споделят “добър човек, постоянно поздравява ”.

Хубав ден!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР