Добър бизнес неизменно означава бизнес, който се съобразява с въздействието,

...
Добър бизнес неизменно означава бизнес, който се съобразява с въздействието,
Коментари Харесай

Министър Милена Стойчева: 180 млн. лева са предвидени за подкрепа на компаниите да водят зелени политики

Добър бизнес непроменяемо значи бизнес, който се преценява с въздействието, което оставяме върху околната среда, обществото и стопанската система, и който съумява да бъде конкурентоспособен от една страна с помощта на усъвършенстваните и високотехнологични процеси, които внедрява, само че като в това време се преценява с условията да оставя по-малък отпечатък от своето наличие върху природата и обществото. Това сподели министърът на нововъведенията и растежа, която взе участие в полемиката " Иновациите като ускорител за конкурентноспособност и стопански напредък ", част от най-мащабния районен конгрес за Зелената промяна, нововъведенията и промишленостите на утрешния ден - Green Week 2023, организиран за трета поредна година Dir.bg и 3E-news.

Стойчева уточни, че Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) разпознава потребността от въвеждането на зелени политики и изрази удовлетворение, че точно нейното отраслово министерство е това, което предизвиква българския бизнес при въвеждането на нововъведения за резистентен зелен преход. " Ние сме и тези, които поддържат вложенията във връзка с кръговата стопанска система и сме част от силата, която ще задвижи колелото в посока на по-високото и дейно потребление на възобновими енергийни източници ", сподели тя.

В поддръжка на фирмите да водят зелени политики, в идващите месеци по линия на МИР следва отваряне на процедура за кръгова стопанска система с бюджет от 180 млн. лв.. По нея ще могат да аплайват микро, дребни, междинни и огромни предприятия, които ще могат да внедрят в производството си съоръжение, което да понижи отпадъците и средствата за депонирането им, както и за произвеждане на нови артикули от остатъчните си материали. Целта е да се ограничи потреблението на опаковки от пластмаса и еднократни пластмасови артикули.

Стойчева подсети, че България се стреми да бъде измежду първите 20 страни в света с работеща " атомна котловина ", като съответният план към този момент утвърден от Европейската комисия и осъществяването му се чака да започва до края на тази година. Изграждането на водородната котловина е на стойност 30 млн. евро, като МИР ще се включи с 8 млн. евро. Средствата ще бъдат обезпечено от стратегия " Наука и нововъведения ", която ще бъде отворена напълно скоро.

" Нашето министерство освен поддържа и предизвиква зеленият преход, то действително извършва зелени политики. Визията ни е да продължим да сътворяваме благоприятни условия за развиването на предприемаческата екосистема в България, за насърчаването на младите компании, за консолидираното им в процеса за основаване на нововъведения. Надявам се, че посредством дейностите и визията на нашето министерство, ще можем да създадем нов образ на българската икономика- подобен, какъвто тя заслужава да има, а точно стопанска система с висока добавена стойност, която интегрира актуалните софтуерни решения, само че следи за запазването на нашата природа и Земята ", добави министърът на нововъведенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР