Доайнеът на 48-ото НС е и неговият нов председател -

...
Доайнеът на 48-ото НС е и неговият нов председател -
Коментари Харесай

ИЗБРАХА ПАПА: Неговото име е: Вежди Рашидов

Доайнеът на 48-ото Народно събрание е и неговият нов ръководител - Вежди Рашидов. От общо 239 дали своят вот, 139 бяха " за ", 73 - " срещу " и 27 се въздържаха.

За другия претендент - Цвета Рангелова, гласовете бяха малко - 29 гласоподаваха " за ", 71 " срещу ".

След като станаха ясно, че Вежди ще е новият ръководител на Народно събрание, той съобщи: Да, всички сме интелигентни и виждаме. Благодаря за достойнството, че съм определен за ръководител на това Народно заседание, съобщи сбито доайенът. 

Снощи получих над стотина есемеси и доста позвънявания. 60 % ме укориха за това, че съм отказал, тъй като желаят да има страна, да има парламент. Аз очевидно, откакто съм бил два пъти министър и шест мандата народен представител, надълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците.

Днес се получи нещо забавно. Г-жа Нинова не го направи, тъй като ми е съперник, а тъй като е националноотговорен човек. Колкото  и да е пай тоя парламент, започвайте да работите. Хората ще бъдат унизени и гладни. Бъдете покрай тях, чувайте болките им.

Не е почтено от тридни да се майтапим с народа. Парламентът не е Сатиричен спектакъл. Не сме в спектакъл. Ние сме тук с цел да работим, да търсим правилния път и да излезем с вярно решение, повтори заветите си Рашидов.

Ще жертвам част от останалите ми години за българския народ, даде обещание Вежди. Само за народа,  това е свещена земя.  Обещавам да работя с всички вас, да съм консенсусен, да се вслушвам в думите ви. И апелирам ви, намалете перченето.  Вие сте мъже, и то огромни мъже. Влагайте разсъдък, прикани Рашидов.

    

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР