Доайенът на прогнозата за времето и любим синоптик на няколко

...
Доайенът на прогнозата за времето и любим синоптик на няколко
Коментари Харесай

Най-любимият синоптик призна с каква пенсия оцелява

Доайенът на прогнозата за времето и обичан синоптик на няколко генерации Минчо Празников се похвали, че е измежду щастливите пенсионери, които вземат прилични пенсии и живеят добре.

Той получавал 610 лв. всеки месец, а пенсията му била измежду по-високите поради дългогодишния му стаж, както и поради това, че траял да работи и след настъпване на формалната пенсионна възраст, написа „ Ретро “.

Така всяка година парите се увеличавали, въпреки и алегорично, и набъбнали до 610 лв.. В същото време обаче неговата обичана брачна половинка Цанка, която пък е била дълго време професор в Медицинска академия, вземала едвам 400 лв.. 77-годишната дама решила да последва образеца на брачна половинка си и също се хванала да работи, нищо че е пенсионерка. Миналата година получила предложение да се върне на щат като патоанатом поради дефицита на фрагменти и не ѝ трябвало дълго време, с цел да се съгласи. Заплатата, която ѝ предложили, въпреки и по-ниска, тъй като е пенсионерка, въпреки всичко била приемлива и двамата с Минчо решили, че още някой лев ще им идва добре за фамилния бюджет. Така успявали да претърпяват напълно обикновено. 83-годишният метеоролог споделя с облекчение, че с Цанка не им се налагало да бъдат в тежест на щерка си Даниела, която работи като учителка, и внучка си Симона, която пък е избрала да живее и да се развива отвън рамките на родината, а точно в Англия.

Ветеранът от Българска национална телевизия към момента изготвя прогнози, съветва по-младите си сътрудници, а свободното си време запълва с грижи за цветята си, които обожавал, както и за разходки. „ Нямам съществени здравословни недоволства. Единствено проблеми с кръвното. Заради тях си лимитирам потреблението на сол, тлъсто и люто “, признава именитият метеоролог.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР