Доайенът на 47-то Народно събрание д-р Силви Кирилов откри тържествено

...
Доайенът на 47-то Народно събрание д-р Силви Кирилов откри тържествено
Коментари Харесай

Депутатите от 47-ото Народно събрание положиха клетва

Доайенът на 47-то Народно заседание доктор Силви Кирилов откри тържествено първото съвещание на новия парламент, откакто удари звънеца.

" Свидетели сме на невероятна обстановка - липса на доверие в институциите и политическата система. В обществото няма чувство за правдивост и правда. Бедността е всекидневие и визира от ден на ден сънародници от повече пластове от общество. Множество съграждани са зад граница, множеството са младежи и студенти ". Така той откри тържеството си слово, адресирано към новите депутати.

 Силви Кирилов Българска телеграфна агенция
" Много съм щастлив и благополучен да видя толкоз доста младежи в 47-то Народно събрание . Аз имам вяра в младите - те носят свои хрумвания, високи идеали и упования ", поздрави той младите лица в политиката.
 Кирил Петков парламент Народно заседание БГНЕС
Той прикани народните представители би трябвало да загърбят разликите си в името на националните и публични ползи. Време е да си спомним, че волята и желанието за смяна, даже да са общи, вършат нещата вероятни, само че не ги вършат лесни. Прозрачността в дейностите на политическите сили и спазването на политическите обещания и политическата уместност ще възвърнат доверието в държавността. Народът ни разпорежда извънредно значими и съдбовни задания за решение и ние би трябвало да оправдаем доверието с възприятие за отговорност и с нашите интелектуални и морални качества за решаването им в името на България ", уточни доктор Силви Кирилов.
 парламент национално заседание депутати БГНЕС

След това депутатите се изправиха и поставиха клетвата, а по-късно химнът на Република България извърши пленарната зала.
 парламент клетва Народно заседание клетва БГНЕС
" Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. ", гласи клетвата. Народните представители подписаха клетвени листове. В пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР