До закриването на 46-ия парламент да се приемат промени в

...
До закриването на 46-ия парламент да се приемат промени в
Коментари Харесай

ГЕРБ иска изборни промени, преди Радев да разпусне НС

До закриването на 46-ия парламент да се одобряват промени в Изборния кодекс за идните президентски и парламентарни избори. За това настояха още веднъж от ГЕРБ в коридорите на Народното събрание, до момента в който в президентсвото Радев провежда среща сред с ЦИК за опцията изборите да са 2 в 1.

" Демоктрацията дава опция на жителите да гласоподават по метод, по който те изберат. Демокрацията е да даваш права, а не да лишаваш от права. Последните промени лишиха от права редица български жители и за това интензивността беше 30%. Все още има време, изключително на фона за неналичието на информация по кое време ще са парламентарните избори, Народното събрание да взема незабавни решения. До този миг комисията по правни въпроси не е гледала нашите оферти, само че държим да знаем мненията на президента ", сподели председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Дали машините и софтуерът към момента не е благосъстоятелност на България? Дали за повторно изборите ще се вършат от частна компания? Български жители ли ще обслужват машините в чужбина? Ще бъдат ли броени всички разписки във всички секции?

Тази поредност от въпроси насочиха от ГЕРБ към ЦИК и президента.

" Отговорност на всеки един политически индивид е изборите да бъдат с оптимално посланичество. Както президента, по този начин и всички партии би трябвало да се опитаме да създадем тъй че без боязън жителите да дадат своя избор ", сподели зам.-председателката на Народното събрание от ГЕРБ Росица Кирова.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР