До второ нареждане временно се преустановява преминаването на лица и

...
До второ нареждане временно се преустановява преминаването на лица и
Коментари Харесай

Временно се преустановява преминаването от и за Сърбия през три гранични пункта

До второ разпореждане краткотрайно се прекратява прекосяването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, Граничен контролно-пропусквателен пункт Стразимировци и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Мярката важи от 8 часа през днешния ден. От Министерство на вътрешните работи изясняват, че е въведена краткотрайна възбрана за влизане на територията на Република Сърбия на непознати жители, идващи от Италия, Китайска национална република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, в това число и директно преминаващите през Сърбия непознати жители.

Пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Република Северна Македония единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево - Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве Баир.

На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Дунав мост и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кардам трафикът е натоварен на излаз за товарни коли, оповестяват още от Министерство на вътрешните работи.

Чуждите жители, в това число и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина.

Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването. Гореспоменатите ограничения и ограничавания ще се ползват и върху морските и речните транспорти.
От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че заради механически аргументи фериботът на Граничен контролно-пропусквателен пункт Свищов-Зимнич е прекратил работа до премахване на повредата. Поради строително-монтажни действия от страна на ОДБХ Видин, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Дунав мост за интервала от 09 -12 март се вкарва краткотрайна организация на придвижването.

На границата с Република Гърция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата трафикът е натоварен на излаз за товарни коли, естествен е на останалите гранични контролно-пропускателни пунктове.
На границата с Република Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово трафикът е извънредно натоварен на излаз за товарни коли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР