До вчера по морето хората ходеха на плаж.Навън температурите минават

...
До вчера по морето хората ходеха на плаж.Навън температурите минават
Коментари Харесай

Ще слагаме ли зимните гуми тази година? Синоптик каза на шофьорите

До през вчерашния ден по морето хората ходеха на плаж.

Навън температурите минават 20 градуса, че и 25 в някои дни, а идва времето, когато съгласно наредбите колите би трябвало да са пригодени за зимни условия.

От 15 ноември КАТ ще стартира с акцията " Зима " и ще проверява дали протектора на гумите (без значение дали са зимни, всесезонни или летни гуми) е по-малък от 4 мм подлежите на обща санкция в размер от 50 лева

И въпреки всичко дали ще стигнем до нуждата от зимни гуми?

Днес преваляванията ще бъдат постоянно събитие, основно в южната половина от сраната. По-значителни и с прегърмявания ще има в югоизточните региони. Количествата за денонощието ще бъдат към 15-20 литра на квадратен метър, а в западните региони - до 8-10 литра на квадратен метър. В централните елементи - до 7-8. Това са естествени количества. През нощта преваляванията ще стопират, след което идва време на раздрана облачност и увеличаване напразно. Това съобщи синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

В събота ще захладнее, ще има превалявания, които в югозападните региони ще бъдат обилни, стана ясно от думите му.

" Температурите ще се движат сред 14 и 20 градуса. Приятни температури, само че преваляванията ще бъдат постоянно събитие както при нашите южни съседи, по този начин и при нас, със мощни ветрове. Времето няма да бъде уместно за планински туризъм ", прогнозира Янков. 

В изборния ден - тази неделя, ще има раздрана облачност с повече слънце.

" Вятърът ще се резервира, малко ще отслабне. Ще има повече слънчеви часове и едва покачване на температурите сред 16 и 21 градуса ", посочи синоптикът.

Янков разгласи, че тези температури ще се задържат и при започване на идната седмица, а в края на седмицата още веднъж предстоят превалявания с намаляване на температурите.

" Дневните температури ще бъдат в рамките на 12 до 17-18 градуса в края на седмицата. Температурите ще бъдат подобаващи и за зимните гуми. По планините има незначителна снежна завивка, която ще основава проблеми на туристите с падение и условия за контузии. Времето ще е неуместно за туризъм високо в планината. Сериозно захлаждане с валежи във високите западни полета и в планините, по-съществени превалявания от сняг се чака в средата на месеца - в интервала сред 14 и 19 ноември. Тогава времето ще бъде по-динамично с сензитивно захлаждане и валежи от сняг ", сподели още синоптикът.

В началото на идната седмица с отслабването напразно ще има утринни мъгли, съчетани с ниски облаци, които ще се раздират по обед.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР