До Възраждане достигна сигнал, чрез който граждани търсят справедливост за

...
До Възраждане достигна сигнал, чрез който граждани търсят справедливост за
Коментари Харесай

Директорка на горско стопанство извършва злоупотреби, според сигнал, „Възраждане“ я дава на КПКОНПИ

„ До " Възраждане " доближи сигнал, посредством който жители търсят правдивост за нередности, които са се случили в Държавното горско стопанство град Мездра и касаят активността на директорката, която ръководи от години това стопанство.

Юристите ни започнаха да преглеждат доста деликатно предоставените ни документи, защото на жителите, които ни алармират им се коства, че години наред съответните държавни органи не са вземали ограничения, за което те са написали поредност от сигнали до КП КОНПИ и до Министерството на земеделието и горите. ", сподели националният представител от " Възраждане " Ивайло Папов на конференция в Българска телеграфна агенция - Враца.

Той разяснява още, че " Възраждане " ще изпрати питане по Закона за достъп до социална информация, до съответните държавни институции като задачата е доста детайлно да бъде тествана подадената в сигнала информация, че са изграждани пътища в гората, с цел да може да се прави сеч, а действително тези пътища не се водят, че съществуват.

В сигнала още е посочено, че едни и същи компании, близки до директорката на горското стопанство, печелят търговете за продажба на дървесина. Дали има нередности и спор на ползи ще стане ясно след инспекцията на министерства и КП КОНПИ.

На конференцията дойде и директорката на Държавното горско стопанство град Мездра, чието ръководство е разказано в сигнала и стартира да се оправдава.

От " Възраждане " са безапелационни, че нейната " защита " пред публицистите няма да повлияе на техните дейности.

„ Няма по какъв начин да не обърнем внимание на подобен сигнал за злоупотреби, обикновено е да правим инспекция и в случай че всичко е обикновено, няма от какво да се тормози госпожата, която тук и в този момент се оправдава. Ние от „ Възраждане " постоянно държим на истината и ще се постараем да установим каква е тя. ", добави Ивайло Папов.

На конференцията взеха присъединяване и общинският консултант Лилиан Петков, както и Тихомир Тодоров - член на „ Възраждане " Враца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР