До три месеца се очаква да бъде избран изпълнител за

...
До три месеца се очаква да бъде избран изпълнител за
Коментари Харесай

Софиянци чакат нова билетна система в градския транспорт

До три месеца се чака да бъде определен реализатор за новата билетна система в столицата. Тя ще даде нови благоприятни условия за пазаруване на билети и ще вкара видеонаблюдение в публичния градски превоз.

Една от опциите, която ще даде системата на пасажерите, е да си купуват билет и с мобилния телефон. Това може да стане посредством приложение, с което на телефона ще се получава код. Именно този код ще ревизират и контрольорите в градския превоз, съобщи bTV.

Новата система ще разреши таксуване на пътиците и посредством банкова карта – кредитна или дебитна. Пасажерите ще могат да зареждат картата си за пътешестване и през уеб страницата на Центъра за градска подвижност, а не наложително да отиват до гише.

Сега някои нередовни пасажери дупчат билет едвам когато видят контрольора. Трудно е да се глобят, тъй като сега на инспекцията сякаш са изрядни.

С видеоноблюдението виновният няма да може да се скрие. „ Тогава ще се ревизира по кое време се е качил, какъв брой спирки е пропътувал и по кое време перфорира транспортния документ”, изясни Пиринка Бурова, инспектор.

Нововъведенията няма да проработят скоро. Тепърва комисия ще избира реализатор от 10 участници в надпреварата. От Центъра за градска подвижност позволяват, че процедурата ще се апелира. Затова надали и през 2019 година системата ще проработи.

Изградена един път обаче, ще има повече правдивост. „ Таксуването ще може да бъде основано както за време, по този начин и на разстояние”, уточни Христиан Петров от Центъра за градска подвижност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР