До този момент всички атаки към Борисов имат за резултат

...
До този момент всички атаки към Борисов имат за резултат
Коментари Харесай

Политолог: Ако някой си мисли, че ще се качи на гърба на господин Борисов...

До този миг всички офанзиви към Борисов имат за резултат фактът, че ГЕРБ е първа политическа мощ. Ако някой си мисли, че ще се качи на гърба на господин Борисов и по този метод ще покаже, че той е другият, че може да ръководи, ще покаже единствено, че желае да го прави.
Този коментар пристигна от дежурните политолози, от които всекидневно сме привикнали да чуваме хвалебствени слова по адрес на властта. След краткотрайно мъртвило един до друг в ефира на bTV застанаха Татяна Буруджиева и Антоанета Христова, с цел да разясняват плануваните от президента Румен Радев избори, претекстовете зад решението и проблемите пред политическите обединения да се провеждат до заветната дата 28 март.

Христова заподозря прикрит претекст в решението на президента да насрочи парламентарните избори за допустимо най-ранната дата. ФрогНюз напомня, че предходната седмица от Централната изборна комисия показаха, че по Конституция президентът има право да отложии изборите с два месеца. Това обаче не се случи.

" Началото се избира тогава, когато хипотезата да не може да се образува държавно управление е доста огромна и когато следва от това действително дълъг развой на ръководство на служебно държавно управление ", уточни Христова.

По думите и в случай че до подобен сюжет се стигне, длъжностен кабинет ще провежда както идни парламентарни, по този начин и президентските избори.

" Първият мотив на президента е личното му поредно отношение към това ръководство и този кабинет. В този смисъл е доста разумно - откакто и на митингите съобщи, че този кабинет би трябвало да си отиде, няма доста политическо опрощение пред хората да отсрочва изборите. Вторият мотив - изостря вниманието и на хората, и на политиците. До средата на януари са празници и това е изгубено време. Остава доста малко време. Забравяме цялата подготовка ", уточни Буруджиева.

Според Христова късият период не е в интерес на извънпарламентарните политически сили, които " сега тичат ".

" Те ще имат малко време - това е работа по места, образуване на структури. Трудно ще е за подобен къс период. Протестите са единствено платформа. От тук нататък следват доста други дейности. Втората мощ, която ще е затруднена в периода, това е Българска социалистическа партия ", отсече Христова.

Съгласна с нея бе и Татяна Буруджиева, която уточни, че левицата ще бъде затруднена поради неналичието на определени регионални представители, които да дават отговор за структурите по места.

" Има висока мотивация в водачите на обособените политически сили отвън Народното събрание да се обединят. Но всички те би трябвало да се прикачат към някой от по-големите към тях, с цел да могат да ръководят. Все ми се коства, че мъчно ще има обединяване преди избори и ще се опитат да го образуват според от резултатите”, уточни Христова в отговор на въпрос чака ли се мощно анти-ГЕРБ обединяване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР