До този момент все още няма пристигнали в ЦИК желаещи

...
До този момент все още няма пристигнали в ЦИК желаещи
Коментари Харесай

Засега никой още не се е регистрирал в ЦИК, а документи се приемат от днес

До този миг към момента няма пристигнали в ЦИК искащи за регистрация, заяви Българска телеграфна агенция.

Днес Централната изборна комисия стартира да приема документи на партии и обединения за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители.

Припомняме, че преди беше традиция на ГЕРБ да се записват за избори първи – даже хора от младежката организация заставаха на пост още от предната вечер пред ЦИК, с цел да подсигуряват шампионата сутринта.

Крайният период за подаване на заявки е до 17:00 часа 24 април. Документи се одобряват всеки работен ден от 9:30 до 17:00 ч. в постройката на Народното събрание, пл. „ Княз Александър І “ № 1, във фоайето, вход „ Ларго “.

От ЦИК припомнят, че към заявката би трябвало да се показа и лист с имената, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели, подкрепящи регистрацията за съответния тип избор. В случаите, когато партия или коалиция декларира присъединяване и в двата типа избори, може да показа един лист, съдържащ имената, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели – български жители, които имат изборни права да гласоподават в изборите за членове на Европейския парламент от Република България.

Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в един лист за съответния тип избор или единствено в един лист – общ за двата типа избори. При полагане на подписа си в листата гласоподавателят удостоверява своята идентичност.

Регистрацията на партията за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент от България може да бъде подкрепена и от гласоподаватели жители на друга страна членка на Европейския съюз, като в описите се показват имената, персоналния номер, номера на удостоверението за престояване, датата на регистрация, посочена в него, и автограф.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР