До този момент властите не са започнали да изземат предмети

...
До този момент властите не са започнали да изземат предмети
Коментари Харесай

Полицията иззе коли на Божков. Антиките още са в офисите му

До този миг управляващите не са почнали да изземат предмети от античната сбирка на хазартния необут Васил Божков, само че полиция и жандармерия изкараха няколко първокласни коли от терените на офисите му. Акцията се състоя в понеделник следобяд и бе съответно снимана от медиите, пристигнали пред офисите на " Нове холдинг " в очакване на развръзка за антиките, които се съхраняват в намиращия в постройката музей. Засега няма пояснение за какво се вземат колите, нито защо ще се употребяват. Те бяха превозени на площада до " Св. Александър Невски " и натоварени на паяк.

Същата заран прокурори, реставратори и движимости лица влязоха в офисите на " Нове холдинг " в центъра на София и започнаха списък на скъпи предмети от сбирката на предприемача, който в края на предходната седмица бе открит в Обединените арабски емирства и българските управляващи чакат екстрадицията му.

В постройката на " Нове холдинг " бе видян и наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

От Министерството на културата оповестиха, че чакат заповед от прокуратурата, с цел да стартират да събират полезностите от сбирката на Божков. На какво съображение ще бъде издадена заповедта и до момента не се знае. От държавното обвиняване настояват, че ще я изземат по реда на Наказателно-процесуален кодекс, което значи, че най-вероятно ще смятат скъпите предмети за доказателства. Как обаче те са свързани с повдигнатите 7 обвинявания на Божков, към този момент не е ясно. Бизнесменът твърди, че е придобил сбирката доста преди да стартира бизнеса с частната лотария, която стана мотив за следствието против него.

Самата сбирка бе легализирана след приемането на специфичен закон за частните сбирки през 2009 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР