До този момент правителството в Мадрид нито веднъж не се

...
До този момент правителството в Мадрид нито веднъж не се
Коментари Харесай

Проф. Татяна Дрозина: Правителството в Мадрид нито веднъж не се отклони от законността


До този миг държавното управление в Мадрид нито един път не се отклони от законността. Това разяснява в изявление за предаването " Нещо повече " на стратегия " Хоризонт " проф. Татяна Дронзина , учител по политически науки в СУ:

Този, който би трябвало да се върне към законността е по-скоро Пучдемон. Ако каталунците желаят да се отделят, нищо не може да ги спре, само че това обособяване би трябвало да стане в границите на законността и на конституцията. Ако един преход от франкизма към демокрацията можа да стане изцяло в границите на законодателството на франкизма, няма никакъв проблем и отделянето на Каталуния да стане по един подобен легален път, само че точно легален, а не по път, който нарушава всякаква правда. Това обособяване не е необратимо, заради събитието, че в Каталуния има доста каталунци, които не желаят отделянето на региона.

Днес за първи път медиите разгласиха и реакциите на испанската войска, добави проф. Дронзина:

За първи път беше направено изказване от страна на началника на Генералния щаб, че в случай че войската се намеси, тя ще се намеси само и единствено по разпореждане на държавното управление, тъй като противното би означавало държавен прелом. Никой не чака опозиция от 17 000 членове на Регионалната каталунска полиция, само че въпреки всичко някои чакат избрана опозиция от най-крайните браншове. Моята прогноза е, че има място за разговор. Смятам, че това пространство ще бъде употребявано.

Цялото изявление с проф. Татяна Дронзина можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР