До този момент нямаме контакт със застрахователя на Вера Су,

...
До този момент нямаме контакт със застрахователя на Вера Су,
Коментари Харесай

Държавата все още не може да осъществи контакт със застрахователя на „Вера Су”

До този миг нямаме контакт със застрахователя на " Вера Су ", опитваме се да влезем във връзка . Това сподели в коридорите на Народното събрание министърът на превоза и известията Николай Събев.

Плавателният съд заседна в скалите край местността " Яйлата " до Камен бряг предходната година.

На 23 декември м.г. притежателят на " Вера Су " разгласи, че напуща и снема отговорността си като такъ в, уточни министърът. Към този миг, по думите му, разноските на българската страна за спасяването на кораба са към 2,5 млн.лв. по неокончателни данни.

Сега корабът е на изсъхнал док в " Терем " - Варна и са подхванати всички ограничения да остане в това положение , с цел да не губи страната повече пари, заяви Събев.
Министерството на превоза е наело адвокатска кантор а, която би трябвало да влезе в договаряния със застрахователната организация.

Николай Събев акцентира, че за вбъдеще е значимо в Кодекса за комерсиалното мореплаване да бъде планувана опцията, когато корабособственик изостави кораба си и той е в български териториални води, страната да може да се разпореди /да го продаде или да бъде нарязан на скрап/.

Имало е към този момент диалози с транспортната комисия в Народното събрание и е получено увещание бързо да бъде импортирана корекция в кодекса, с цел да могат способените органи да се разпоредят . Според Събев положението на " Вера Су " е такова, че е по-добре да бъде нарязан .

В отговор на въпрос министърът изясни, че от момента, в който сме оповестили, че желаеме да преговаряме с самолетни компании за въздушна линия София-Скопие, към този момент има две предложения, които са задоволително съществени.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР