До този момент местонахождението на двамата затворници не ни е

...
До този момент местонахождението на двамата затворници не ни е
Коментари Харесай

Гл. секретар на МВР: Не търсете контакт с избягалите затворници, изключително опасни са

" До този миг местонахождението на двамата пандизчии не ни е известно. Мога да потвърдя това, което и нощес споделих, че са подхванати всички дейности. Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия за определяне на местонахождението на избягалите, задържането им и привеждането им в пандиза ". Това разгласи тази заран пред БНР основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов във връзка избягалите двама пандизчии в столицата.

" Колегите работиха цяла нощ и не престават. Работим в посока да установим целия механизъм на бягството, с какъв автомобил, в каква посока. Към момента не можем да съобщим информация без това да е напълно тествано ", изясни Младен Маринов.

Попитан може ли да удостовери, че двамата са били чакани от лека кола, в близка уличка, с тежко въоръжени мъже в нея основният комисар разяснява: " Много информация се получава, в това число и от очевидци. Голяма част от нея не е точна, разминава се, не се удостоверява. Към момента не бих се заел да ви кажа целия механизъм на отдръпването им след излизането от охраняваната зона ".

Още през вчерашния ден Младен Маринов разгласи, че двамата бегълци са извънредно рискови. Единият от тях е осъждан за ликвидиране, а другият за похищение и опит за ликвидиране на двама служители на реда.

Пред Българска национална телевизия основният комисар също удостовери, че полицията в цялата страна е на крайник и търси избягалите.

" Работи се по разнообразни линии - с какво са се отдръпнали, в каква посока, продължаваме работа. Изключително рискови са, Пелов е комбинативен, самата организация на такова нещо се изискват умения и увереност. Ако жителите имат подозрения, че лица наподобяват на тях по най-бързия метод да алармират на 112, без да търсят контакт с тях. Трябва да са доста деликатни ", предизвести Маринов.

" В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за отбрана да е на 100%, само че знаете, че и в най-сигурните затвори има пропуски. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, с цел да се получи подобен случай. За сигурността в пандизите дава отговор работа, подчинена в Министерството на правораздаването. До този миг нямаме информация в Министерство на вътрешните работи да е сигнализирано за подобен случай. Имали сме случаи, когато авансово сме долавяли подготовка на такова бягство.

Не бих желал да върша извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се ревизира дали са спазени всички процедури ", сподели още той.

Младен Маринов добави, че двамата бегълци към този момент са оповестени за интернационално търсене, с което стана ясно, че Министерство на вътрешните работи преглежда опцията те към този момент да са избягали от страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР