До този момент България се е възползвала много малко от

...
До този момент България се е възползвала много малко от
Коментари Харесай

Илхан Кючюк притеснен от малкото усвоени средства по ПВУ

До този миг България се е възползвала доста малко от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Това съобщи евродепутатът Илхан Кючюк, представен от Нова телевизия.

Той означи, че първият и единствен транш, който сме получили по ПВУ е бил през декември 2022 година Тогава страната ни е получила 2,7 милиарда евро, посочи Кючюк.

Според него са нужни значими решения, които да подсигуряват, че Европейски Съюз може да работи като едно цяло. Той е безапелационен, че след провокациите от последните години, Европейски Съюз е научил урока си, че политиката на консенсуса би трябвало да взима превес.

Евродепутатът уточни, че бъдещите членове на Екологичен потенциал би трябвало да упорстват България да има еластичност, с цел да може средствата, които са били заделени в началото по Плана за възобновяване и резистентност да стигнат до страната ни.

По думите му са нужни повече старания за приемането на България в еврозоната. Илхан Кючюк е на мнение, че конвергентният отчет няма да бъде добър заради пропускането на доста благоприятни условия.

Темите за еврозоната и Шенген би трябвало да бъдат доста високо в дневния ред на българския политически спор след изборите, счита той.
 В последния миг България ще получи близо 1,1 милиарда евро по Плана за възобновяване и резистентност
В последния миг България ще получи близо 1,1 милиарда евро по Плана за възобновяване и резистентност

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи бяха гласувани промените
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР