До този момент България се е възползвала много малко от

...
До този момент България се е възползвала много малко от
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Към момента първият и последен транш по ПВУ е през 2022 г. Страната ни изостава пагубно!

„ До този миг България се е възползвала доста малко от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Последният транш е от декември месец 2022 година и е 2,7 милиарда, през идващите две години не сме получавали пари - към днешна дата това е първият и финален транш за страната ни. “ Това съобщи пред студенти евродепутатът Илхан Кючюк, по време на обществена лекция в Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Евродепутатът бе поканен да изнесе пред студентите на университета лекция на тематика " Quo Vadis, Europa? “, оповестиха от пресофиса на Кючюк.

02 април 2024, 08:03

Кабинетът " Денков " бави сериозно поправките в проекта за възобновяване

Кючюк показа, че са нужни значими решения, които да подсигуряват, че Съюзът може да работи като едно цяло. Той бе безапелационен, че след провокациите от последните години, Европейски Съюз е научил урока си, че политиката на консенсуса би трябвало да взима превес. По думите му бъдещите членове на Екологичен потенциал би трябвало да упорстват България да има еластичност, с цел да може средствата, които са били заделени в началото по Плана за възобновяване и резистентност да стигнат до страната ни.

От лекцията на Кючюк, студентите бяха предизвикани да задават извънредно доста въпроси, свързани с Шенген, Еврозоната, сигурността и енегетиката.

„ Необходими са повече старания в посока приемането на България в Еврозоната, тъй като конвергентният отчет няма да бъде добър, заради пропуснакането на доста благоприятни условия. Темите Еврозона и Шенген би трябвало да бъдат доста високо в дневния ред на българския политически спор след изборите. “, безапелационен бе евродепутатът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР