До тежки сблъсъци между леви екстремисти и полицията се стигна

...
До тежки сблъсъци между леви екстремисти и полицията се стигна
Коментари Харесай

Сблъсъци между крайнолеви и полицията в почти цяла Германия

До тежки конфликти сред леви екстремисти и полицията се стигна късно нощес в доста немски градове. Почти в цялата страна стотици крайнолеви излязоха на митинг против присъдата на 28-годишна крайнолява студентка, упрекната в образуване на екстремистка мрежа.

След 100 процесуални дни на 5 години и 3 месеца затвор в Германия бе наказана 28-годишната студентка Лина Е. Тя е упрекната в нахлуване против обвинени неонацисти и основаване на незаконна организация. След изговаряне на присъдата Лина Е. изненадващо бе пусната от ареста и сложена единствено под домакински арест. В доста градове в цялат астрана леви екстремисти излязоха на митинг в нейна отбрана. Стигна се до тежки конфликти най-много в родния й град Лайпциг и в Хамбург. Властите в Лайпциг не разрешиха през днешния ден оповестената за събота проява на крайнолевите.

Лявата радикална сцена приканва за огромен митинг поради присъдите по делото против Лина Е: В събота в Лайпциг ще се организира проява " Ден Х ", която се разпространява и в интернационален проект. Има апели за разрушение на публично имущество. Според полицията в Лайпциг тя се приготвя за една от най-мащабните си интервенции от години насам.

Очаква се да дойдат полицейски сили от няколко федерални провинции и от федералната полиция, като ще бъдат употребявани и полицейски хеликоптери и стационарни камери. От петък вечерта до неделя вечерта в центъра на града ще има и " зона за надзор ". Пристигането на коли и влакове в града също ще бъде следено.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР