До тази вечер номинираният за служебен премиер Димитър Главчев има

...
До тази вечер номинираният за служебен премиер Димитър Главчев има
Коментари Харесай

Времето изтича: Главчев има право на смени в правителството до днес

До довечера номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев има право да сменя предлаганите от него министри. Срокът за това изтича през днешния ден, откакто президентът Румен Радев към този момент съобщи, че ще издаде укази за назначението на служебното държавно управление и насрочване на избори " 2 в 1 " във вторник.

След като показа номинациите си за министри в петък Главчев разяснява, че не вижда кой би го убедил да прави промени в оферти от него състав на кабинет. Той отхвърли да разяснява острата реакция на ПП-ДБ против предлаганите от него министри на вътрешните работи, на правораздаването и на електронното ръководство. Но призна, че най-вече се е двоумил дали да остави на поста министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

През уикенда министър председателят в оставка Николай Денков насочи апел към Главчев да намерения още веднъж за Калин Стоянов. А от " Продължаваме промяната " приканиха президента Румен Радев да не подписва указа за назначение на длъжностен кабинет. Междувременно се чака довечера жители да излязат на митинг пред вътрешното министерство с искане за оставката на Калин Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР