До средата на 2021 г. Националната агенция за приходите ще

...
До средата на 2021 г. Националната агенция за приходите ще
Коментари Харесай

НАП ще има нов портал за електронни услуги

До средата на 2021 година Националната организация за приходите ще започва напълно нов портал за електронни услуги, който доста ще улесни потребителите при декларирането и заплащането на налозите и осигурителните вноски. Новата платформа ще даде опция за достъп до услугите на приходната администрация, с изключение на с дипломиран електронен автограф (КЕП) и ПИК на Национална агенция за приходите, само че и с публикуван от Европейски Съюз КЕП и посредством интеграция със системата за електронна автентикация, поддържана от Държавна организация „ Електронно ръководство “. Общата стойност на плана е 2 577 110,81 лева, от които 2 190 544,19 лева европейско финансиране и 386 566,62 лева - национално съфинансиране. 

" По време на данъчната акция тази година над 80% от физическите лица са заявили приходите си онлайн. Близо 90% от цялата връзка сред Приходната организация и потребителите се прави по електронен път, като онлайн са разменят над 80 милиона документа годишно ", обясни директорът на дирекция „ Комуникации и протокол “ на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

" Независимо от обстоятелството, че Национална агенция за приходите е една от основните обществени организации в България във връзка с електронните услуги, доста неща могат да бъдат усъвършенствани. Ние се интересуваме от мнението на потребителите и в следствие от техни рекомендации усъвършенстваме портала и прибавяме съответен набор от нови електронни услуги ", сподели още Бъчваров.

Съществуващите е-услуги ще бъдат в новия портал по подобен метод, че да не се постанова потребителите да вкарват нови данни, да вървят до офис на Национална агенция за приходите или да подават спомагателни документи, в случай че не желаят да разширят обсега на към този момент употребените от тях услуги.

Целта на новия портал е да се увеличи качеството и бързината на предоставяните от Национална агенция за приходите електронни административни услуги посредством възобновяване на софтуерната среда, позволяваща даването на модерни електронни услуги, основани на SOA (Service oriented architecture). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР