До средата на 2021 г. Националната агенция за приходите ще

...
До средата на 2021 г. Националната агенция за приходите ще
Коментари Харесай

До средата на 2021 г. НАП ще има изцяло нов портал за електронни услуги

До средата на 2021 година Националната организация за приходите ще има напълно нов портал за електронни услуги, който доста ще улесни потребителите при декларирането и заплащането на налозите и осигурителните вноски, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Информацията е изнесена на встъпителна онлайн конференция на приходната администрация по план "Надграждане на главните системи на Национална агенция за приходите за даване на данни и услуги към вътрешни и външни системи ", реализиран с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия "Добро ръководство ".

По време на данъчната акция тази година над 80 на 100 от физическите лица са заявили приходите си онлайн, припомнил Росен Бъчваров, шеф на дирекция "Комуникации и протокол " на Национална агенция за приходите. Той допълнил, че близо 90 на 100 от връзката сред приходната организация и потребителите се прави по електронен път, като онлайн са разменят над 80 милиона документа годишно.

Национална агенция за приходите актуализира напътствията си за мярката "запечатване на търговски обект "

Съществуващите електронни услуги ще бъдат добавени в новия портал по подобен метод, че да не се постанова потребителите да вкарват нови данни, да вървят до офис на Национална агенция за приходите или да подават спомагателни документи, в случай че не желаят да разширят обсега на към този момент употребените от тях услуги.

Общата стойност на плана е 2 577 110,81 лева, от които 2190 544,19 лева европейско финансиране и 386 566,62 лева - национално съфинансиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР