До спор в парламента се стигна по време на днешното

...
До спор в парламента се стигна по време на днешното
Коментари Харесай

Спор за носенето на маски в парламента. Двама депутати са с COVID-19

До спор в Народното събрание се стигна по време на днешното пленарно съвещание, откакто стана ясно, че двама депутати са с ковид.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предизвести, че ще изгони от залата членовете на Българска социалистическа партия, които нямат защитни средства, съобщи bTV. Напрежението се породи в резултат на обстоятелството, че Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия е инфектиран с COVID-19.

„ Накарайте Българска социалистическа партия да са с маски, тъй като пръскат бацили... да го запишем в правилника “, прикани Петър Петров от „ Обединени патриоти “.

„ Въпрос на съвест е, слоете си маските “, уточни в отговор Караянчева.

След минути още веднъж се стигна до напрежение и част от народните представители, измежду които Росен Малинов, напуснаха залата.

Положителна проба за ковид е дал и член на парламентарната група „ Воля “.

По-рано през днешния ден Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за електронните известия с 98 гласа „ за “, 11 „ срещу “ и 27 „ въздържали се “. Законопроектът е импортиран от Министерския съвет и цели привеждането на българското законодателство към условията на инструкция от Европейския съюз, която би трябвало да бъде призната от блока до 21 декември 2020 година. Предвижда се до 2021 година да може всеки цител на даден регион от страната да получава известия по мобилния си телефон при незабавни изключителни обстановки наоколо до него, написа „ 24 часа “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР