До снощи са подадени 1553 заявления по програмата 60/40. Част

...
До снощи са подадени 1553 заявления по програмата 60/40. Част
Коментари Харесай

1553 подадени заявления по програмата 60/40

 До нощес са подадени 1553 заявки по програмата 60/40. Част от заявките също са от културния бранш и са за 22 015 чиновници и служащи. Това разгласи на брифинг общественият министър Деница Сачева, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" На всички, които настояват, че схемата 60/40 не е работеща или има проблеми, бих желала да кажа, че тя се отнася точно за тези хора, които в действителност имат потребност от нея и попадат в съответните хипотези. Тя е стратегия за опазване на заетостта и на този стадий резултатите от нея са положителни. Надявам се да можем да отчетем задоволително положителни резултати в края на трите месеца, в които тя работи “ - разяснява Сачева.

Очаква се в понеделник вицепремиерът Марияна Николова да свика Националния съвет за тристранно съдействие, на който ще се разискват препоръчаните от синдикатите промени в мярката 60/40 и втория пакет ограничения за поддръжка. По втория пакет ограничения профсъюзите оферират увеличение на дневното обезщетение за безработица от 9 на 17 лева, а за хората, които няма да могат да получат обезщетение - ваучери за храна в размер на 60% от МРЗ.

Според Деница Сачева обаче тези оферти са без финансова аргументация и на съвещанието на НСТС ще се реши целесъобразността им.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР