До скоро беше необичайно похитителите да излъчват на живо от

...
До скоро беше необичайно похитителите да излъчват на живо от
Коментари Харесай

Отвлеченият Galaxy Leader се превръща в туристическа атракция за влиятелни хуси

До скоро беше извънредно похитителите да излъчват онлайн от борда на хванат транспортен съд, само че в ерата на обществените медии йеменските бунтовници хуси са решили да наложат нова наклонност, оповестява https://www.maritime-executive.com/

Постоянен поток от видеосъдържание от иззетия авто транспортьор Galaxy Leader, на който има и двама български жители, се появява в обществените медии. По всичко проличава, че войнствената група посреща посетители и се забавлява добре. Но дали екипажът се усеща по същия метод е различен въпрос, защото те и корабът им са заложници.

Групи младежи хуси и авторитетни лица в обществените медии посещават Galaxy Leader и си вършат фотосесии.

Една група неотдавна се е снимала по какъв начин танцува победоносно на горната палуба, скандирайки и развявайки йеменски флагове.

Друг предлага упойващия qat (естествен артикул с амфетаминови ефекти) на член на екипажа в инженерната контролна зала, обикаля палубите за коли на кораба и пуши наргиле.

Корабът се е трансформирал в нещо като туристическа атракция, привличайки лодкари, които желаят да прегледат кораба и да си създадат фотоси.

В едно от видеата група нови посетители се пробват да се изкачат всеобщо по пилотската стълба, като се вижда по какъв начин най-малко шест души се изкачват и слизат едновременно (без избавителни жилетки).

На видео от 27 ноември (понеделник) гостите на борда на Galaxy Leader са толкоз доста, че тълпата на горната палуба е можела да се разграничи от космоса, отбелязва журналистът Кристиан Триберт, употребявайки висококачествени сателитни изображения, предоставени от Maxar.

Galaxy Leader беше принудително похитен от транспортиран с хеликоптер щурмови екип на Хути на 19 ноември. Корабът се ръководи от основаната на остров Ман Ray Car Carriers, компания с връзки на благосъстоятелност с израелски корабен магнат. Лидерите на хусите дадоха обещание да нападат корабите, свързани с Израел, като възмездие за продължаващата израелска военна интервенция в Газа.

17 членове на екипажа на Galaxy Leader са филипинци, а останалите осем са български, румънски, украински и мексикански жители. Капитанът и неговият старши асистент капитан са българи.

Според израелското държавно управление на борда няма израелски жители. Представители на хусите са дали уверения, че няма да навредят на моряците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР