До сериозен скандал се стигна в парламента. БСП поиска изслушване

...
До сериозен скандал се стигна в парламента. БСП поиска изслушване
Коментари Харесай

Скандал в парламента: Отказаха да изслушат Ананиев за спиране на спешен прием от детска болница

До сериозен скандал се стигна в Народното събрание. Българска социалистическа партия изиска чуване на здравния министър Кирил Ананиев за какво детската болница стопира незабавния си банкет.
Предложението направи зам.-председателят на левицата Драгомир Стойнев от парламентарната естрада.
" Детската болница стопира незабавния си банкет и ние от опозицията сме извънредно обезпокоени . Искахме най-колегиално министърът да пристигна и да отговори. Желанието ни беше всички политически сили да му зададем този въпрос.
Оказа се, че за политиците от ГЕРБ е значимо да е явен денят и часът за този незабавен случай, още повече, когато става въпрос за деца ", сподели още Стойнев.
Той уточни,че ръководещите пазят министъра . " Считаме този метод за неприемлив, още повече г-жо ръководител съобразихме, че министърът идва през днешния ден тук, само че с цел да дава отговор на други въпроси ", изясни още Стойнев.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че е очаквала от опозицията да предложат това да бъде включено в дневния р ед. " Ще подложа вашето предложение, в случай че извършите такова на гласоподаване в зала ", изясни Караянчева.
Смятам, че страстите са непотребни и в действителност правилникът за активността на Народно събрание би трябвало да се съблюдава. Да, вие направихте предложение за чуване, само че официално не сте показали час и дата за чуването.
Това уточни от своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова.
Сутринта чакахме да извършите предложение за включване на тази точка в дневния ред. Не позволявайте сътрудниците след 3 години действие на това Народно заседание да не познават правилника за организацията и активността ", обърна се тя към Караянчева.
" Не мисля, че Министерство на здравеопазването чакаше вие да се сетите да го изслушвате, с цел да сътвори ред и организация за приемане на децата. Единственото, което е реалност е, че е затворено интензивното поделение на педиатричната болница ", сподели още доктор Дариткова.
В последна сметка предлагането на Българска социалистическа партия беше подложено на гласоподаване . Предложи го другият зам.-председател на групата Георги Свиленски.
Депутатите обаче го отхвърлиха . " За " предлагането гласоподаваха 69 народни представители, " срещу " - 3 и " въздържали се " -68, с което то бе отхвърлено.
" Срам и срам, с това мога да обобщя гласуването и полемиката . Не ви ли е позор ", сподели Свиленски и предложи прегласуване.
Той прикани Цвета Караянчева да се прояви като престиж и да даде знак на депутатите от ГЕРБ да гласоподават " За ". " Те чакат, не знаят какво вършат ", приключи процедурата си Свиленски.
" Моля да не обиждате народните представители ", обърна се Караянчева към Свиленски.
След прегласуването предлагането на опозицията още веднъж бе отхвърлено със 72 гласа " за ", 5 " срещу " и 74 " въздържали се ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР