До седмица в Кюстендил насрочват дело за екстрадицияНикой не знае

...
До седмица в Кюстендил насрочват дело за екстрадицияНикой не знае
Коментари Харесай

Кандидат кмет на Дупница се оказа с присъда в Гърция

До седмица в Кюстендил насрочват дело за екстрадиция
Никой не знае за какво инспекторът от пожарната Методи Захаринов не е открит от 2018 година досега 

Прокурор научил в понеделник

Кандидат кмет на Дупница се оказа с влезнала в действие 6-годишна присъда в Гърция. Нещо повече - за 47-годишния Методи Захаринов, който работи в системата на Министерство на вътрешните работи като контрольор в пожарната, е била издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) в Солун още на 18 май 2018 година, само че управляващите ни до момента или не са знаели, или са спали. Поредният непонятен случай в Кюстендилско отново подсети за изгубването на Братя Галеви и мистериозното завръщане на единия от тях, с цел да почине на родна земя.

Днес никой не даде пояснения за какво след толкоз години Захаринов не е бил издирван от никого за нищо. Наказанието му в Гърция е по дело за владеене и разпространяване на 9 подправени банкноти по 50 евро. Петчленен състав на Апелативният съд е постановил 6-годишна присъда, която през 2014 година е влезнала в действие, а ЕЗА е издадена след 4 години и би трябвало още тогава да е пристигнала в България. Ако Захаринов не се беше кандидатирал за кмет от Инициативен комитет, отпред със брачната половинка му Елена, нямаше и да бъде проверяван в Шенгенската осведомителна система и можеше да си живее живота, разясниха негови съселяни от с. Яхиново.

Кюстендилски прокурор чистосърдечно призна, че е научил в понеделник за случая и още същия ден е била задействана процедура да се смъкна имунитетът на търсения претендент кмет. Във вторник вечерта Захаринов е бил арестуван след предизборна среща с поданици на село Самораново, а през днешния ден бе доведен под ескорт в Кюстендилския областен съд. Там магистратите му постановиха мярка “задържане под стража ”, до момента в който трае делото за екстрадиция, което следва да бъде планувано до 7 дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР