До седмица превозвачите и експерти от регионалното министерство трябва да

...
До седмица превозвачите и експерти от регионалното министерство трябва да
Коментари Харесай

Превозвачите и експерти в МРРБ ще търсят решение по спора за обхвата на толсистемата

До седмица превозвачите и специалисти от районното министерство би трябвало да намерят решение по разногласието за обсега на толсистемата и цените на толтаксите. Това заяви след среща с транспортния отрасъл районният министър Гроздан Караджов.

Близо час и половина продължи срещата сред транспортния отрасъл и министър Гроздан Караджов. Превозвачите предложиха щом ще се уголемява обсегът на толсистемата и за второкласните пътища, това да се случва единствено по тези трасета, по които минава директен интернационален трафик. От сектора обаче оферират да има отстъпки за камионите, които изминават над 3000 км разстояние вътре в страната на месец.

" Ние не сме срещу увеличението на цената на толсистемата. Заявили сме, че сме склонни на такова нарастване от 1 януари, само че това нарастване би трябвало да бъде направено по метод, по който въпросните стъпки да бъдат годни при брой изминати километри. Така че българските превозвачи, опериращи на нашия пазар, да могат да употребяват по-ниска тарифна ставка от директно преминаващите ", сподели Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи.

След срещата районният министър Гроздан Караджов заяви, че е почнал ремонтът на пътя за прохода „ Витиня ", като до 3 седмици секторът би трябвало да стане изцяло безвреден за камионите и тировете, които минават оттова. Министър Караджов разяснява и строителството на автомагистрала " Хемус ".

" Откакто аз съм министър, ние не сме плащали за " Хемус ". Причината за това е, че в бюджета няма нито стотинка по специфичната сметка за " Хемус ", сподели Гроздан Караджов, министър на районното развиване и благоустройството.

Минути след изявлението на Караджов, от ГЕРБ незабавно отвърнаха.

" Не е правилно това, което той споделя. Първо - разплащат и разплащаха десетки милиони левове по тези порочни " инхаус " контракти и второ, дано попита своя сътрудник вицепремиера Асен Василев за какво няма пари в тази специфична сметка. Това му беше едно от първите дейности като длъжностен министър на финансите - тези пари от тази сметка да бъдат обрани, да изчезнат ", съобщи Николай Нанков, народен представител от ГЕРБ.

Министър Караджов призна, че има проблем с български компании, които доставят материали и техника чартърен за строителството на " Хемус ", начислява им се Данък добавена стойност по осъществени действия, а по-късно не се знае по кое време ще им бъде платено. Според него казусът скоро ще бъде решен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР