До седмица правителството ще обяви антикризисните мерки в размер на

...
До седмица правителството ще обяви антикризисните мерки в размер на
Коментари Харесай

Министър Лорер: До седмица ще обявим антикризисните мерки за 2 млрд.лв.

До седмица държавното управление ще разгласи антикризисните ограничения в размер на до 2 милиарда лева. 

Това заяви министър Даниел Лорер.

В пакета от мерки има принадлежности за подкрепяне на най-засегнатите пластове от обществото и на бизнеса, посочи той. По думите му в пакета има, както обществени ограничения за пенсионери и за подкрепяне на фамилиите с деца, по този начин и ограничения за бизнеса във връзка с акцизи и Данък добавена стойност.

“Ще продължим да работим за увеличение на икономическия напредък, а оттова и на  заплатите. Дотук успяхме да вдигнем приходите на учители, лекари, индексирахме пенсиите ”, акцентира министърът. Той добави, че България е измежду водачите в Европейски Съюз по растеж на индустриалното произвеждане през март. “Износът също е рекорден. Работата на страната е да подкрепя там където са най-слабите и уязвими български жители ”, сподели той, съобщи Стандарт.

Относно оповестените митинги на работодателите за идната седмица Лорер акцентира, че разговорът би трябвало да продължи до реализиране на единодушие. „ Редно е да понижим тона на напрежение и да стартираме да дискутираме дълготрайни ограничения, които касаят най-много това какво и по какъв начин страната може да си разреши да финансира. Ние желаеме да подпомогнем българският бизнес, само че би трябвало да внимаваме и за бюджета ”, акцентира министърът на нововъведенията и растежа.

По думите му разноските за страната също би трябвало да бъдат допустими, а дали тези ограничения ще се финансират от енергийните сдружения и техните облаги е въпрос, който следва да бъде доуточнен. Лорер бе безапелационен, че опитите на държавното управление са ориентирани към това да се потуши рецесията, основана от обстоятелството, че Путин спря газа за България едностранно.

По време на бизнес конгрес в Плевен той уточни, че близо половин милиард безплатни средства са обезпечени дотук по оперативните стратегии от министерството, с цел да се поддържат дребните и междинни предприятия в страната. “В момента е дейна и българският бизнес може да кандидатства по грантова процедура в размер на 140 млн. лева за енергийна успеваемост, съобщи Лорер и добави, че  през лятото ще започва и първата процедура със средства по Плана за възобновяване и резистентност за софтуерна рационализация в предприятията за още 260 млн. лева

Специално за Плевен министърът на нововъведенията разгласи, че се работи интензивно по привличане на нов вложител от аутомотив бранша, който има интерес да открие произвеждане и да разкрие нови 700 работни места. Работим районът да се трансформира в един от центровете на аутомотив промишлеността в България, разгласи Лорер.

Пред локалния бизнес бяха показани ограниченията, изпълнявани от Министерството на нововъведенията и растежа за поддръжка и поощряване на нововъведенията и вложенията, както и финансовите принадлежности в поддръжка на предприемачеството и бизнеса през Фонда на фондовете и Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР