До седмица – две се очаква пикът на грипа у

...
До седмица – две се очаква пикът на грипа у
Коментари Харесай

Доц. Ива Хрисова: До седмица – две се очаква пикът на грипа у нас

До седмица – две се чака пикът на грипа у нас. Това сподели доцент доктор Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, в изявление за предаването „ Събуди се “ на Нова телевизия.

 

След това чакаме гладко намаление на случаите. Областите една по една ще стартират да излизат от грипна зараза, само че други ще влизат, тъй че ще имаме проблеми и през февруари, сподели доцент доктор Христова. По думите ѝ грип А е преобладаващ, само че до месец се чака и случаите на грип B да се усилят.

 

Грипът е доста по-напред от Коронавирус и другите респираторни вируси. Много по-вероятно е да сме заболели от грип, в случай че сме с температура, в сравнение с от Коронавирус или други респираторни болести, добави шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

 

Доц. Христова сподели, че обстановката с грипа е доста динамична и решенията за удължение на междусрочната почивка за учениците или оповестяването на грипна почивка, би трябвало да се взимат по места, според от обстановката.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР