До сблъсъци за пореден ден се стигна в неделя между

...
До сблъсъци за пореден ден се стигна в неделя между
Коментари Харесай

Арестувани и ранени след сблъсъци на полиция и демонстранти в Израел

До конфликти за следващ ден се стигна в неделя сред представители на израелската полиция и стотици палестински протестиращи пред Стария град на Йерусалим. Полицията употребява шумови гранати и водно оръдие, с цел да разпръсне тълпата, оповестиха израелски медии.

Подобни конфликти се случват всяка вечер, откогато свещеният мюсюлмански месец Рамазан стартира предходната седмица . Тази година израелската полиция сложи бариери, с цел да предотврати обичайните за месеца събирания на мюсюлмани. Също по този начин ограничи достъпа до джамиите. Това са част от ограниченията за битка с пандемията. Този ход обаче разгневи вярващите.
 По улиците на Израел може да се върви без маска от през днешния ден
По улиците на Израел може да се върви без маска от през днешния ден

Това обаче не важи за публичните места на закрито

Полицията упрекна събралите се в безчинство и мятане на камъни по силите за сигурност. Арестувани са минимум трима души. Червеният полумесец съобщи, че четирима души са ранени при конфликтите, само че не е ясно положението им.

Израелската полиция също заяви за конфликти с арабски тълпи в Яфа, в южния завършек на Тел Авив. Полицията заяви, че тълпи са хвърляли камъни по полицията, ранявайки леко двама чиновници.
 COVID-19: В Израел заговориха за стаден имунитет
COVID-19: В Израел заговориха за стаден имунитет

Новото изследване дава отговор с " да " на въпроса дали имунизираните защищават тези към тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР