До съвсем скоро, онлайн маркетингът беше просто нов и различен

...
До съвсем скоро, онлайн маркетингът беше просто нов и различен
Коментари Харесай

Защо дигиталният маркетинг е важен за малкия и среден бизнес?

До напълно скоро, онлайн маркетингът беше просто нов и друг метод за предложение на артикули на пазара. С течение на времето хората осъзнаха, че това е един от най-лесните и налични способи за замяна на артикули и услуги. През последните няколко години цифровият маркетинг закупи по-голямо значение, като стана неразделна част от всеки един бизнес.

Според уеб организация SEO Web Design към този момент не е задоволително да имате единствено уеб страница или рекламна акция, нужно е да създадете интегрирана тактика за цифров маркетинг, която да работи сполучливо за вашия бизнес.

Онлайн пространството е част от съвсем всичко, което вършим, т.е. смисъла на цифровия маркетинг е извънредно огромно. В тази публикация ще разгледаме за какво онлайн маркетингът е нужен за триумфа и развиването на един бизнес, без значение дали е дребен или междинен на размер.

Хората прекарват доста време в обществените мрежи

Онлайн пространството е мястото, където огромна част от популацията прекарва времето си, било то за развлечение, било за работа или извършване на покупки.

Статистиката демонстрира, че през 2019 година, приблизително един консуматор има най-малко седем регистрации в разнообразни обществени мрежи. 97% от възрастните под 65 години употребяват интернет всеки ден, като това е един от най-предпочитаните способи за връзка и търговия. Почти всеки човек има профил във Facebook или Инстаграм и ги употребява всекидневно. 30% от хората загатват съответна марка на даден артикул в обществените си мрежи.

В днешно време приблизително един човек прекарва над 2 часа дневно в онлайн пространството, като при тинейджърите това време е повече - приблизително 9 часа.

Една от първите 10 аргументи, поради която хората употребяват интернет, е да пазарят и да вършат резервации. 48% от тях споделят, че са създали последната си онлайн покупка, откакто са попаднали на реклама в някоя от обществените мрежи.

Защо обаче напъните на някои търговци не са толкоз ефикасни, въпреки и да имат обществени профили за бизнесите си? Всички знаем, че в обществените мрежи има както доста печеливши, по този начин и доста губещи. Създаването на един профил и шерването на наличие там понякога не е задоволително, с цел да се усилят продажбите или да се привлекат нови клиенти.

За постигането на триумф е належащо построяването на добра маркетингова тактика, която ще помогне за разрастването на бизнеса, като тя включва освен реклами в обществените медии, ами и направа на уеб уебсайт, SEO оптимизация и въобще основаване на повсеместен онлайн имидж.
 Снимка 475150
Източник:

Дигиталният маркетинг оказва помощ за растежа на дребния бизнес

Дигиталният маркетинг може да помогне за ефикасния напредък на по-малките компании. Преди няколко години компаниите с немного висок бюджет мъчно можеха да си разрешат да влагат в разпространение на своите артикули и услуги. Традиционните реклами, като се изключи че са скъпи, имат и невисок % на успеваемост. Разбира се това няма по какъв начин да се случи, в случай че до момента не сте заложили на направата на електронен магазин или елементарен уеб уебсайт, които са наложителна и не доста скъпа инвестиция в наши дни. Цената на елементарен електронен магазин коства от порядъка на 1200 до 2000 лв., като доста по-скъпата част са последващите маркетингови акции, без значение дали са Facebook/Google реклами, мейл маркетинг или оптимизация на уеб страницата, по-известна като SEO (Search engine optimization). Там цената би могла да е в пъти повече на месечна база.

Дигиталният маркетинг разрешава на дребните компании да разширят бизнеса си дейно. Причината по тази причина е, че методът е елементарно адаптивен, а и по-евтин. Освен това, онлайн рекламата и SEO оптимизацията дават опция на дребните бизнес предприятия да се конкурират на пазара.

Насоченост

Когато пуснете реклама в списание, несъмнено имате някакво ориентиране пред кого да попадне рекламата ви - т.е., знаете, че вашата целева публика чете това списание. Също по този начин имате прочут надзор върху разположението и размера на рекламата на страниците на списанието. Да кажем, че тази реклама може да доближи до един милион читатели. Но какъв % от този милион в действителност е вашата целева публика? Дадено фешън списание може да има публика, която се състои от 59% дами на възраст 35-55 години. Вероятно те имат някакво обучение и знаете, че са заинтригувани от вида мода, показан в това списание. Но въпреки всичко, аудиторията е прекомерно огромна.

Едно от преимуществата, които ви дава цифровият маркетинг, е опцията да насочите информацията към избрана публика, която се интересува от вашите услуги или артикули.

Когато насочите вашето известие към избрана група от хора, вие създавате реклама, която е извънредно подобаваща за вашия целеви пазар.

Висок коефициент на преработка

Коефициентът на преработка е един от най-важните фактори за всеки бизнес. В обичайния маркетинг няма надеждни способи за премерване степента на преработка на рекламата. Но благодарение на цифровия маркетинг тя може да се следи,чрез разбори в действително време.

Фирмите, които са избрали цифров маркетинг, са в положение да измерят % на преработка в действително време благодарение на елементарен способ. Това е установяване % на феновете, които се трансформират в клиенти, а по-късно и в лоялни такива. Например, SEO оптимизацията има висок % на преработка, тъй като е в положение да генерира бърз и ефикасен канал за връзка с потребителите, т.е. единствено тези, които търсят съответен артикул ще видят вашия.
 Снимка 475149
Източник:

Как SEO оптимизацията работи за вашия бизнес?

88% от хората считат онлайн търсенето на мечтан артикул, намирането на информация и отзиви за него за значима част от решението за покупка. Тоест, всички тези хора не купуват без авансово да са проучили всичко. 23% от тях въобще не употребяват избран бранд, в случай че той има неприятни мнения онлайн.

Гледането на телевизия става все по-рядко, а продажбите на списания и вестници понижават с към 16% годишно - всичко това за сметка на увеличението на онлайн търговията и цифровия маркетинг.

Всяка година се правят над един трилион онлайн търсения. Гугъл държи чудовищния дял от 3,5 милиарда от тези поръчки. Всеки ден във Фейсбук се гледат 8 милиарда видеоклипове, като по-голямата част от тях са за покупко-продажба. Електронната търговия има голям напредък последните две години, с помощта на колоси като Amazon, Etsy и така нататък

Търсейки нещо онлайн, хората са нетърпеливи и не ревизират повече от 3 или 4 страници с резултати в търсачки като Гугъл. Така че не би трябвало да се примирявате с това, че имате уеб страница - той би трябвало да бъде забелязан и посетен, т.е. би трябвало да е на първи позиции, с цел да му извърнат внимание. Важно е да изпреварите съперниците си. Ето по този начин SEO оптимизацията работи за вашия бизнес. Ако уебсайтът ви е добре усъвършенстван, потребителите елементарно ще ви откриват, когато вкарват основна дума, обвързвана с вашата марка или продукция.

Съвременният развой на продажби стартира онлайн - от заведения за хранене и артикули, до лекари, счетоводни и правни услуги. Колкото по-интегриран е вашият бизнес онлайн, толкоз по-лесно клиентите ви намират и вие печелите.

Как да бъдете настоящи онлайн?

За да бъде вашият бизнес настоящ и намиран елементарно от клиентите, е належащо да имате онлайн наличие. Целта на цифровия маркетинг е да ви обезпечи това наличие.

Ето какво може да извършите, с цел да бъде настоящ вашият бизнес в мрежата:
Трябва ви комфортен за приложимост уебсайт; Инвестирайте в SEO, с цел да може да излизате по-нагоре в резултатите при търсенето по основни думи; Направете си най-малко един деен профил в обществените мрежи, посредством който да поддържате връзка с евентуални клиенти; Следете мненията и молете постоянно за мнения.
Значението на цифровия маркетинг е огромно. Бизнесът в актуалната стопанска система се нуждае от онлайн реклама, с цел да бъде конкурентоспособен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР