До съвсем скоро, наличието на чуждестранен футболист в Левски, често

...
До съвсем скоро, наличието на чуждестранен футболист в Левски, често
Коментари Харесай

Време е за шоу! Левски отново има своя футболен артист

До напълно скоро, съществуването на задграничен футболист в Левски, постоянно се свързваше с думите " менте ", " трансферна издънка " и така нататък Много се опариха от такива на " Герена " и занапред ще заплащат за своите неточности.

Крачка в вярната посока като че ли се направи през тази зима, когато още веднъж се заложи най-вече на иностранци, само че този път концепция по-качествени.

След изиграните няколко мача напролет, ръка за ръка с възхода на самия Левски, чудесно усещане със своите изяви оставя бразилецът Уелтън. От клуба дълго време водеха трансферна борба за подписа на офанзивния футболист, а няколко седмица по-късно може да се каже, че цялата тази битка си е коствала.
 Мъри изстреля втори легионер
Мъри изстреля втори легионер

Кордоба впечатлява

Чимбиня, както е именуван латиноамериканецът, последователно придобива все по-важна роля в селекцията на Стоилов. И в случай че това е единствено началото, представете си какво ще значи Уелтън за Левски, когато процесът му по акомодация към българския футбол е изцяло приключен.
 Снимка 559387
Източник:

№17 придава нужната заостреност по фланга. Вековниците имат атакуващ футболист, чиято цел не е просто да стигне до аутлинията и да центрира напразно. Уелтън е доста повече и от този техничар, който на първо четене прави тежки минутите за съперниковите бранители. За разлика от множеството негово сънародници, увличането му с топка в крайници е в допустимите правила. Често търси комбинацията със собствен съотборник, а навлизането му към вътрешността на полето дава задоволително поле за изява и на Цунами.

Именно положителната връзка сред двамата прави лявата зона на Левски предпочитаната за атакуване. Но не всичко е нахлуване. Засега Уелтън се нрави и с това, че е много работлив и в защита, като постоянно " гони " до дъно съперниците си, пък въпреки и с цената на нарушаване или картон.

За скоростната му техника пък няма какво да приказваме. Иван Турицов от ЦСКА и Стойчо Атанасов от Локо (София) към този момент " бедстваха " против Чимбиня, карайки треньорите им да мислят разновидности с ротации и в допълнение подсигуряване, единствено и единствено с цел да спрат сполучливите му пробиви.
 Кордоба: Намирам се в добра форма
Кордоба: Намирам се в добра форма

" Много съм благополучен "

И в случай че положителната форма на Уелтън, комбинирана с тази на Цунами, е насърчителен факт, то проблематичен за Левски се трансформира десният фланг. Напоследък той има много периферна роля в игровия проект на гранда. Драган Михайлович не е на нормалното си равнище, като включванията му в офанзива са мощно лимитирани. Георги Миланов занапред набира игрова процедура, а Марин Петков по-скоро е подготвен да " употребява " основаните положения, в сравнение с да тормози вражеската отбрана по сходство на Уелтън.

Безспорният титулярен статут на №17 значи и дълги мигове на аварийна пейка за Здравко Димитров. Наглед и двамата имат този " Х-фактор ", с цел да бъдат по-забележимите и открояващите по крилото, само че българинът по този начин и не може да навлезе в коловоза на поредност от мощни срещи, които да върнат доверието към него. Все отново конкуренцията с сходен футболист като Уелтън може и да подейства ободряващо за " позамрялата " му кариера в тима. И нека, тъй като малко са родните крила като него, умеещи с лекост да печелят самостоятелно надиграване със противник.
 Снимка 565880
Източник:

Треньорският щаб на Левски като че ли е удовлетворен от сегашната роля на Уелтън, само че и Стоилов знае, че бразилецът може да бъде тайният " лек " за нападението на клуба. Лично аз не бих се изненадал, в случай че напълно скоро Билал Бари отстъпи ролята на №9, точно на Чимбиня. В минутите, които игра на тази позиция против ЦСКА, героят на този коментар показва, че може да бъде задоволително огромен дразнител за отбраната. Прекрасното му умеене да гардира топката с тил към вратата би могла да оставя доста празни пространства за сътрудниците му в офанзива. Скоростният дрибъл и качественият завършващ удар също са на негова страна. А и тя по никакъв начин не му е непозната, тъй като през миналия сезон означи много попадения за Ботафого ПБ, бидейки навръх върха на офанзивния тризъбец.
 Михайлов е 15-ят вратар в историята на Левски, който стига до двуцифрено число сухи мрежи
Михайлов е 15-ят вратар в историята на Левски, който стига до двуцифрено число сухи мрежи

В рамките на един сезон

Но в случай че всичко на Уелтън му беше толкоз прелестно, то той нямаше да идва от трета бразилска дивизия или да играе в Левски. Видно е, че за надграждането на неговите качества ще се изисква много работа. Типично за футболист от Южна Америка, Чимбиня постоянно " изключва " за избран интервал от мача, забравяйки тотално за тактичност и игрово държание. Понякога подхожда и с прекалено самочувствие, което се видя и от кошмарния му пропуск в последната минута против Локомотив (София). Дано като множеството бразилци в България, неговата глава да не бъде бързо завъртяна от обещания за трансфер в по-качествен шампионат.

Дисциплината отвън терена също би трябвало да бъде на равнище, тъй като и Хеан Деса имаше специфични качества, само че....
 Снимка 567437
Източник:

Левски извърши още един съставен елемент, с цел да върне футболното си великолепие у нас. Когато " сините " са били фактор, то в редиците им постоянно е имало " футболен актьор " по крилото. Техничар, който да подвига публиката на крайници, карайки я да мечтае за победи, представление и титли. Такива бяха Искренов, Сашо Александров, Телкийски, Йовов, Жоазиньо.... Дано и Уелтън скоро добави името си в това " синьо " съзвездие.
 Батков: Мъри е най-хубавият треньор, усещам виновност, че го махнах преди години
Батков: Мъри е най-хубавият треньор, усещам виновност, че го махнах преди години

" Берое и ЦСКА български тимове ли са? "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР