До събота времето ще остане слънчево и топло, със средни

...
До събота времето ще остане слънчево и топло, със средни
Коментари Харесай

Остава ни още малко лятно време, есента пристига с дъждове и хлад

До събота времето ще остане слънчево и топло, със междинни оптимални температури сред 25 и 27 градуса. Минималните ще са сред 10 и 13°, демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Този уикенд се обрисува да бъде последния по-топъл и летен, ето за какво е хубаво да се възползвате от него и да планирате разходки на открито.

В събота над по-голямата част от страната ще доминира слънчево и топло време. Вятърът ще се ориентира от югозапад, температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 25° и 30°.

След пладне над Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността ще се усили и до вечерта в западните региони ще превали и прегърми. В източната половина от страната ще духа до сдържан югозападен вятър и там температурите ще се задържат високи до 28-30°.

В неделя, 23.09., в 4:54 ч. е есенното равноденствие и стартира астрономическата есен. Времето ще се дефинира от преминаващ през страната ни леден атмосферен фронт. С сдържан и краткотрайно мощен вятър от северозапад, в Източна България от североизток, ще продължи да нахлува леден въздух. И в Югоизточна България температурите ще се намалят. Облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания и гръмотевична активност.

В началото на последната седмица от септември ще е облачно, на доста места с превалявания. Има условия за обилни количества. Времето ще е прохладно. Над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна и ще има превалявания. Понижението на температурите ще продължи и ще се откри хладно време с преобладаващи минимални сред 8° и 13°, оптимални – сред 17° и 22°.

Към 25.09. - 27.09. се чака краткотрайно усъвършенстване. Валежите ще спрат, облачността ще се раздра. Минималните температури ще се намалят, а оптималните – едва ще се покачат.

Към 27.09. при изясняване и намаляване напразно по високите полета се чакат и първите слани. През последните дни от септември още веднъж ще се основат условия за валежи. Температурите ще бъдат близки до нормалните.

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР